İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "MERCEK-14" operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. 4 gün boyunca devam eden operasyonlar kapsamında 63 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik önemli bir mücadele verildiğini duyurdu. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, operasyonlar sonucunda 966 şüpheli hakkında işlem yapıldı ve 852 silah ele geçirildi.

Mersin Operasyon Aa 2175344

Paylaşıma göre, ele geçirilen silahlar şu şekildedir:

  • 644 ruhsatsız tabanca
  • 56 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca
  • 12 uzun namlulu tüfek
  • 140 ruhsatsız av tüfeği

Suc Orgutlerine Darbe Ustune Darbe Baris Boyun Liderligindeki Daltonlara Redkit Operasyonu H1701016823 C23D7E

Operasyon kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerindeki evler, iş yerleri, halka açık alanlar ve yol aramalarında gerçekleştirilen çalışmalarda silah bulunarak el konuldu. Yerlikaya, operasyonun gerçekleştirildiği illeri ve bu illerdeki ele geçirilen silah sayılarını şu şekilde sıraladı:

YSK Başkanı Yener: "AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1, DEM Parti’nin 2 itirazı kabul edildi" YSK Başkanı Yener: "AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1, DEM Parti’nin 2 itirazı kabul edildi"
  • İstanbul: 162 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek (151 şüpheli gözaltında)
  • Adana: 54 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek (57 şüpheli gözaltında)
  • İzmir: 37 tabanca, 6 av tüfeği (50 şüpheli gözaltında)
  • Antalya: 33 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek (22 şüpheli gözaltında)
  • Ordu: 33 tabanca, 41 av tüfeği (91 şüpheli gözaltında)

Bu operasyonlarla ilgili olarak Yerlikaya, Türk milletinin duaları ve desteğiyle, ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Operasyonun gerçekleştirildiği diğer iller ise şunlardır: Adana, İzmir, Antalya, Ordu, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Aksaray, Sakarya, Samsun, Denizli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Batman, Bingöl, Hatay, Çorum, Kahramanmaraş, Rize, Aydın, Balıkesir, Malatya, Muğla, Eskişehir, Giresun, Mardin, Elazığ, Erzurum, Şırnak, Tunceli, Çanakkale, Kocaeli, Muş, Yalova, Yozgat, Çankırı, Düzce, Kayseri, Adıyaman, Afyonkarahisar, Bartın, Burdur, Edirne, Erzincan, Karabük, Kilis, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Sivas, Tokat, Uşak, Van, Ağrı, Amasya, Bitlis, Nevşehir ve Trabzon.

Bu operasyonlarla Türkiye'nin dört bir yanında güvenlik güçlerinin etkin bir şekilde çalıştığı ve halkın güvenliği için kararlı bir şekilde mücadele ettiği vurgulanmıştır.