31 Mart’ta Erzurum Horasan’da Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti. Özdemir’in seçim sonrası parti teşkilatlarıyla uyum sorunu yaşadığı iddia edildi.

İstifasını Ankara’da Sundu

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Özdemir, Ankara’ya giderek istifasını partinin genel merkezine sundu. Özdemir'in bundan sonraki süreçte 'bağımsız' olarak devam etmeyi düşündüğü öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanına Tebrik Ziyareti

Yeniçağ’ın aktardığına göre; 9 Mayıs’ta İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Özdemir, “En önemli ve en başta tebriğimiz Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na. Sayın Dervişoğlu bizim için çok kıymetli, değerli bir isimdir. İYİ Parti camiasına, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olsun. Türkiye'nin meseleleri noktasında önemli hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımızı tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bilgisi, birikimi, tecrübesiyle, bu görevi layıkıyla yapacağına da yürekten inanıyorum, başarılar diliyorum” dedi. Özdemir, bu ziyaretinde Horasan Belediyesi yazılı çini işlemeli bir tabak hediye etmişti.

Parti Teşkilatlarıyla Uyum Sorunu

Özdemir’in istifa kararının ardında, seçim sonrası parti teşkilatlarıyla yaşadığı uyum sorunlarının etkili olduğu iddia ediliyor. Belediye Başkanı olarak bağımsız devam etmeyi planlayan Özdemir'in bu kararı, siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı.

Editör: Zeliha YAKUT