Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da yapılacak olan yerel seçimlerde Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurdu. Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gökhan Zan'ın partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddiaların kendilerine ulaştığı belirtildi. Bu nedenle, TİP'in en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağını ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine mesafelerinin olduğunu vurgulayarak, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiği kamuoyuna ilan edildi.

Rayo Vallecano - Granada maçı Bugün mü (15 Mayıs), saat kaçta, hangi kanadan canlı izlenebilir? Rayo Vallecano - Granada maçı Bugün mü (15 Mayıs), saat kaçta, hangi kanadan canlı izlenebilir?

Açıklamada ayrıca, Hatay'da yaşanan büyük yıkımların suçlusu olarak görülen AKP'nin Hatay'dan gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı adayı karşısında, mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi üzerine Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay halkını seçeneksiz bırakmayacağı belirtilerek, Gökhan Zan'ın adaylık sürecine dair detaylar paylaşıldı.

Gökhan Zan'ın bu iddiaları reddederek kendisine yönelik bir kumpas olduğunu belirttiği ve hukuki süreç başlatacağı bilgisi de paylaşılan açıklamada yer aldı. Ancak, TİP'in şaibe olasılığına tolerans göstermeyeceği ve adaylığın geri çekildiği vurgulanarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlandı.