Hanefi Avcı, 1956 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Eğitim hayatına köyündeki ilkokulda başlayan Avcı, ortaokulu Gaziantep'teki Karşıyaka Ortaokulu'nda, liseyi ise Ankara'daki Polis Koleji'nde tamamlamıştır. Polis Enstitüsü'nde eğitim almış ve ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

KARİYERİ

İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Hanefi Avcı, Mersin merkez ve Gülnar ilçelerinde görev yapmıştır. Daha sonra Diyarbakır ve İstanbul illerinde şube müdürlüklerinde çalışmıştır. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada, "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabıyla gündeme gelmiştir. Kitabında Gülen cemaatinin emniyet teşkilatında örgütlendiğini ve yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu iddia etmiştir.

Tuğçe Kandemir'den Zayıflama Sırları: 63 Kiloya Düşüren Diyet Programı Açıklandı Tuğçe Kandemir'den Zayıflama Sırları: 63 Kiloya Düşüren Diyet Programı Açıklandı

MAHKEME SÜRECİ VE SİYASET

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ettiği gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan Hanefi Avcı, hak ihlali tespit edilmesi sonucu 2014 yılında tahliye olmuştur. Ayrıca, 2011 Milletvekilliği seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçimlerden önce adaylıktan çekilmiştir.

ŞU ANDA NE İŞ YAPIYOR?

Hanefi Avcı'nın kamuoyunda aktif bir rol almadığı için şu anda ne iş yaptığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

Avcı'nın Türkiye'nin mafya ve organize suç örgütleriyle ilgili açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilmiştir.