Türkiye A Milli Voleybol Takımı'nın önemli isimlerinden biri olan Hande Baladın, hem kariyeri hem de özel hayatıyla ilgi odağı olmaya devam ediyor. Milletler Ligi'ndeki ilk maçımızda Japonya ile karşılaşan Filenin Sultanları, mücadelenin önemli anlarında Hande Baladın'ın performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Peki, Hande Baladın kimdir, kaç yaşında, nereli ve evli mi? Filenin Sultanları'nın parlayan yıldızı Hande Baladın'ın boyu kaç ve hangi takımda oynuyor? İşte Hande Baladın'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler...

Hande Baladin 1

HANDE BALADIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ? 

Hande Baladın, 1 Eylül 1997 tarihinde Kütahya'da dünyaya geldi. 26 yaşında olan Baladın, 1.90 boyunda ve smaçör pozisyonunda oynayan başarılı bir voleybolcudur. Şu anda Eczacıbaşı forması giyen Hande Baladın, aynı zamanda Türkiye A Milli Voleybol Takımı'nın da kadrosunda yer almaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Spor Yöneticiliği bölümünde eğitimine devam eden Hande Baladın, eğitim hayatıyla birlikte profesyonel voleybol kariyerini sürdürmektedir.

Hande Baladin 3

A Milli Kadın Voleybol Takımı Olimpiyat Maç Takvimi || Filenin Sultanları Voleybol maçları ne zaman başlıyor? Paris Olimpiyat Oyunları voleybol maçları tarihleri A Milli Kadın Voleybol Takımı Olimpiyat Maç Takvimi || Filenin Sultanları Voleybol maçları ne zaman başlıyor? Paris Olimpiyat Oyunları voleybol maçları tarihleri

Voleybola Eczacıbaşı VitrA'nın altyapısında başlayan Hande Baladın, kulübün çeşitli kategorilerinde forma giydikten sonra 2014 yılında Eczacıbaşı takımında smaçör olarak profesyonel kariyerine adım attı. 2018-2019 sezonunda deneyim kazanmak için Galatasaray'a kiralık olarak transfer oldu ancak 2019-2020 sezonunda Eczacıbaşı'na geri döndü.

Hande Baladin 2

Hande Baladın, kulüp kariyerinde birçok başarı elde etmiştir. Bu başarılar arasında FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, CEV Şampiyonlar Ligi, CEV Kupası, Spor Toto Şampiyonlar Kupası gibi önemli turnuvalardaki şampiyonluklar ve dereceler bulunmaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT