Üniversitelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve Uluslararası Öğrenci Ofisi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘’İş Birliği ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı’’na OKÜ ev sahipliği yaptı. OKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çoşkun Özalp'in başkanlığında düzenlenen toplantı, Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya OKÜ Genel Sekreteri Recep Şen ve daire başkanları da katılım gösterdi. Üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirme amacıyla düzenlenen toplantı, idari hizmetler yönetimi konusunda fikir alışverişine de imkan tanıdı.

Üniversitelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası Öğrenci Ofisleri arasında deneyim paylaşımı ve iş birliği fırsatlarına odaklanılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan ‘’Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü’’ detaylı bir şekilde ele alındı.

Ayrıca, azami süreyi dolduran öğrencilere tanınan sınav hakları ve 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrası bölge üniversiteleri tarafından gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik uygulamalar da toplantı gündeminin kritik başlıkları arasında yer aldı.

Toplantıya Çukurova Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi katılım sağladı.