Bu ilgi çeken projenin liderliğini OKÜ Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünden Dr. Ayşenur Gürgen üstlenirken, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Mustafa Sevindik de araştırmacı olarak projede yer alacak.

Proje kapsamında; endemik Ornithogalum iraqense Feinburn bitkisinin antioksidan, toplam fenolik madde ve toplam flavonoid madde miktarları belirlenecek ve bu veriler yapay sinir ağları (YSA) kullanılarak modellemeye tabii tutulacak. Bu sayede optimum ekstraksiyon koşulları altında elde edilecek maddelerin miktarları yüksek doğrulukla tahmin edilebilecek.

Bu projenin literatüre katkısı büyük olacak; zira Ornithogalum iraqense Feinburn bitkisinin antioksidan potansiyeli ilk kez belirlenecek ve yapay sinir ağları ile modellenecek. Ayrıca, projede bir doktora öğrencisi de istihdam edilerek akademik gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Turgay Uzun, bu başarının üniversitenin bilimsel araştırmalar konusundaki kararlılığını yansıttığını belirtti ve projeyi yönetecek olan akademisyenlere başarı dileklerini iletti. "Bilimsel çalışmaların üniversitemize ve ülkemize fayda getirmesini umuyoruz." dedi.