Osmaniye’nin Gıda Analizi Konusunda İlk ve Tek Akredite Laboratuvarı OKÜMERLAB, gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olma özelliği taşıyor.


Laboratuvar, uzman kadrosu ve ileri teknoloji sayesinde gerçekleştirdiği toprak, bitki (yaprak), sulama suyu, zeytinyağı, yer fıstığı ve yer fıstığı yağı analizleriyle öne çıkıyor.


OKÜMERLAB’ın gıda analizi konusunda ulaştığı seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜMERLAB’ın bulunduğu bölgedeki çiftçilere ve üreticilere sağladığı bu önemli hizmetlerin gıda güvenliği ve kalitesinin artırılmasına katkıda bulunarak sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesine yönelik önemli adımlar olarak değerlendirilebileceğini belirtti.


Rektör Uzun, yoğun çalışmaların meyvesi olarak ulaşılan hizmet kalitesi seviyesinin laboratuvarın güvenilir uygulamaları ve uzman ekibi ile Osmaniye’ye ve bölgeye sunduğu katkının bir sonucu olduğunu vurgulayarak ‘’OKÜMERLAB tarafından verilen hizmetlerin üreticiye çiftçiye ve yerel ekonomiye katkısı olmasının yanı sıra tüketicilere de güvenilir ve sağlıklı gıda ürünlerin sunulmasını sağlamaktadır’’ dedi.