2013 yılında Türkiye'de ilki düzenlenen "DevFest" etkinliği, yazılım geliştiricilerden öğrencilere ve akademisyenlere kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap ediyor. Bu yıl OKÜ'nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Siber Güvenlik Mühendisi Erdinç Tandoğan, Türk Telekom Ar-Ge Müdürü Selami Çiftçi, Android Geliştirici Caner Türe ve Yazılım Mühendisi Murat Mirgün Ercan gibi konuşmacılar teknoloji, inovasyon, yazılım geliştirme ve kariyer konularında kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik programında mobil teknolojiler, Android uygulama geliştirme, Ar-Ge'de algoritma odaklı yazılım geliştirme, web güvenliği ve modern web teknolojileri gibi konularda yapılan sunumlar katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Google sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, OKÜ Google Developer Student Club tarafından koordine edildi. Etkinlik, farklı şehirlerden gelen katılımcıların yanı sıra OKÜ öğrencileri, akademisyenler ve idari personelin yeni teknolojilere dair bilgi edinmelerine ve kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı oldu.