Birce Akalay, uzun bir televizyon ve sinema kariyerine sahip olan başarılı bir Türk oyuncudur. İşte Birce Akalay'ın hayatı hakkında detaylar:

BİRCE AKALAY KİMDİR?

Birce Akalay, 19 Haziran 1984 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünde eğitim görmüş ve ardından İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nde eğitim almıştır. Ayrıca Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

KARİYERİ

Birce Akalay, oyunculuk kariyerine 2004 yılında Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncülük derecesini aldıktan sonra Avrupa Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederek başlamıştır. Daha sonra televizyon dünyasına adım atan Akalay, çeşitli dizilerde ve filmlerde rol almıştır.

2007 yılında "Kader" ve "Senin Uğruna" dizilerinde başrol oynamış, 2008 yılında "Asi" isimli dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır. Aynı zamanda birçok filmde de rol almıştır.

Kızıl Goncalar dizisine bomba gibi düşen Tolga Tekin Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Tolga Tekin Hangi dizilerde rol aldı? Kızıl Goncalar dizisine bomba gibi düşen Tolga Tekin Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Tolga Tekin Hangi dizilerde rol aldı?

2010 yılında "Yer Gök Aşk" dizisinde Havva karakterini canlandırmış, 2013 yılında ise "Ben Onu Çok Sevdim" dizisinde Ayhan Aydan karakterine hayat vermiştir. Daha sonra "Küçük Ağa" ve "Evli ve Öfkeli" gibi dizilerde rol almıştır.

ÖZEL HAYATI

Birce Akalay, oyuncu Sarp Levendoğlu ile evlenmiş ancak 2 yıl süren evliliklerinin ardından 2017 yılında ayrılmışlardır. Şu anda mimar Erdem Hamza ile birlikte olan Akalay'ın özel hayatı magazin gündeminde geniş yer bulmaktadır.

Birce Akalay, oyunculuk kariyerindeki başarısı ve güzelliği ile Türkiye'nin sevilen oyuncuları arasında yer almaktadır. Mezarlık dizisiyle ekranlara dönecek olması, hayranları tarafından büyük bir merakla beklenmektedir.