Kanal D'nin yeni dizisi 'Güzel Aşklar Diyarı' için oyuncu kadrosu netleşti. Ege Kökenli, Halil Ergün, Meltem Cumbul, Berkan Şal, Melis Birkan, Özgür Emre Yıldırım gibi önemli isimler projede yer alacak. Dizinin çekimleri Temmuz ayının sonlarında başlayacak ve eylülde izleyiciyle buluşacak. Mahsun Kırmızıgül'ün imzasını taşıyan yapımı Deniz Koloş yönetecek ve çekimler Kapadokya'da gerçekleştirilecek.

Babamın Damadı Filmi Oyuncuları Kadrosunda Kimler Var, Nerede Çekiliyor? Babamın Damadı Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek? Babamın Damadı Filmi Oyuncuları Kadrosunda Kimler Var, Nerede Çekiliyor? Babamın Damadı Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Halil Ergun Kimdir 1

HALİL ERGÜN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Güzel Aşklar Diyarı dizisinde yer alacak isimlerden biri Halil Ergün. Bursa doğumlu olan ünlü oyuncu, 8 Eylül 1946'da dünyaya gelmiş olup 78 yaşındadır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Ergün, Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı Emekli Kaymakam Ali Rıza Tekin karakteriyle tanınmıştır. Kariyeri boyunca birçok önemli yapımda rol alan Halil Ergün, tiyatroya büyük bir tutkuyla bağlıdır.

Halil Ergün, 2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan "Yaprak Dökümü" dizisinde Ali Rıza Tekin karakterini canlandırmıştır. Ergün, İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Bursa Atatürk Lisesi'nde eğitim görmüş ve ardından Pertevniyal Lisesi'nden mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okumuştur. Oyunculuk kariyerine uzun yıllar önce başlamış olan Halil Ergün, tiyatro, sinema ve dizi alanlarında çalışmıştır. Bugüne kadar birçok yapımda rol almış ve başarılı performanslarıyla dikkat çekmiştir. Halil Ergün'ün doğum tarihi 8 Eylül 1946'dır ve Bursa doğumludur. Oyunculuk mesleğine olan tutkusu ve başarılı kariyeriyle tanınan Halil Ergün, Türk televizyon ve sinemasının sevilen isimlerindendir.

Halil Ergun Kimdir

Halil Ergün, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. İznik'te 1946 yılında doğmuş, eğitim hayatına İstanbul ve Bursa'da devam etmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra profesyonel oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Tiyatro, sinema ve dizi alanlarında uzun yıllar çalışmış olan Ergün, Türk televizyon ve sinemasının önemli isimlerinden biridir. 2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan "Yaprak Dökümü" dizisinde Ali Rıza Tekin karakterini canlandırmıştır.

HALİL ERGÜN HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNUYOR

Halil Ergün, tiyatro kariyerinde çeşitli oyunlarda rol almıştır. Bunlar arasında Bursa Oda Tiyatrosu'nda "Yaşadığımız Devir" ve "Kapılar", SBF Tiyatro Kulübü'nde "Barış", "Kuralla Kuraldışı" ve "Santrafor Gün Doğmadan Asıldı", Halk Oyuncuları'nda "Teneke", "Pir Sultan", "Devri Süleyman" ve "Komisyon", ABS Tiyatro'da "Asiya Nasıl Kurtulur", "Adam adamdır", "Salozun Mavalı", "Yarın Cumartesi" ve "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" gibi oyunlar bulunmaktadır.

Halil Ergun Kimdir 2

Kariyeri boyunca birçok filmde rol almış ve önemli başarılar elde etmiştir. Bazı filmlerdeki rolleri arasında "Yaprak Dökümü" dizisinde Ali Rıza Tekin karakteri, "Kalbin Zamanı" filminde Cemil, "Büyük Yalan" filminde Ethem Vardarlı, "Pembe Patikler" filminde Cihangir, "Abdülhamit Düşerken" filminde Talat Bey gibi karakterler bulunmaktadır. Ayrıca senaryo yazarlığı da yapmıştır. Ödülleri arasında Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi prestijli ödüller de bulunmaktadır.

Halil Ergun Kimdir 3

HALİL ERGÜL EŞİ KİM, MESLEĞİ NE?

Halil Ergün’ün eşi, Neşe Devrim Ergün’dür. Neşe Devrim, Türk sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınmıştır ve Halil Ergün ile tiyatro projesinde tanışmıştır. İkili, birbirlerine olan ilgileri zamanla aşka dönüşmüş ve evlenmişlerdir. Neşe Devrim’in mesleği oyunculuktur.
 


 

Editör: Zeliha YAKUT