Göbeklitepe'yi Ziyaret Etmenin Maliyeti Ne Kadar?

Tarihi M.Ö 9600 – 9500 yıllarına uzanan ve "tarihin sıfır noktası" olarak bilinen Göbeklitepe, her yıl yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği önemli bir arkeolojik sit alanıdır. Peki, bu eşsiz yapıyı ziyaret etmenin maliyeti ne kadar?

2024 yılı itibarıyla Göbeklitepe giriş ücreti tam bilet için 450 TL olarak belirlenmiştir. Müze Kartı olanlar ise Göbeklitepe'ye ücretsiz giriş yapabilmektedir.

Göbeklitepe'ye Kimlere Ücretsiz?

18 yaş ve altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocuklar ve gençler
Öğrenci ve refakatçi öğretmenler
65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
Gaziler ve refakatçileri
Bir refakatçiyle beraber engelli vatandaşlar
Zorunlu hizmette bulunan er ve erbaşlar
ICOM, ICOMOS, UNESCO kartı sahipleri
Yabancı ve yerli basın kartı sahipleri
Seyahat acentesi sahipleri ve sorumlu müdürleri
Kültür ve Turizm Bakanlığı personelleri ve refakatçileri
8 yaş ve altı yabancı uyruklu çocuklar

Göbeklitepe02585258

Göbeklitepe Turları ve Otel Fiyatları:

Göbeklitepe'ye gitmeyi planlıyorsanız, turlar ve otel fiyatları da göz önünde bulundurmanız gereken unsurlardır. Göbeklitepe bilet ücreti dahil turlar, firmalara göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama kişi başı 7.500 TL – 17.500 TL arasında fiyatlandırılmaktadır. Göbeklitepe ve bölgedeki otel fiyatları ise gecelik 2.000 TL – 5.000 TL arasında değişmektedir.

Göbeklitepe852852

Müze Kart Nedir? Nasıl Alınır?

Müze Kart, Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerini belirli bir süre boyunca ücretsiz veya indirimli olarak gezmenizi sağlayan bir karttır. Müze Kart'ı müzelerin giriş noktalarından, belirli müze kart satış noktalarından veya online olarak satın alabilirsiniz.

Göbeklitepe'ye Ne Zaman Gitmeli?

Göbeklitepe, yıl boyunca ziyarete açıktır. Ancak, ilkbahar ve sonbahar ayları bölgeyi ziyaret etmek için ideal mevsimlerdir. Yaz aylarında hava sıcaklıkları oldukça yüksek olabilmektedir.

Kira öder gibi TOKİ’den ev sahibi olun, aylık 7500 liraya satış yapılacak! İşte TOKİ konut başvuru şartı Kira öder gibi TOKİ’den ev sahibi olun, aylık 7500 liraya satış yapılacak! İşte TOKİ konut başvuru şartı

Göbeklitepe'ye Nasıl Gidilir?

Göbeklitepe'ye Şanlıurfa şehir merkezinden otobüs veya dolmuş ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, araba kiralayarak veya özel turlara katılarak da Göbeklitepe'ye ulaşabilirsiniz.