Göbeklitepe Fiyatları 2024: Kimlere Ücretsiz? Müze Kart Geçerli Mi? İşte Yanıtı…

Göbeklitepe, tarihin sıfır noktası olarak bilinen ve devam eden kazılarıyla büyük önem taşıyan bir arkeolojik sit alanıdır. Her yıl birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Göbeklitepe'nin 2024 yılı giriş ücretleri ve diğer detayları belirlendi.

G Ö B E L İ T E P E

Göbeklitepe Hakkında Kısa Bilgi

Göbeklitepe, dünya üzerinde keşfedilmiş en eski yapıdır ve M.Ö. 9600 - 9500 yıllarına kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Neolitik - Cilalı Taş Devri'ne ait olan bu yapı, tarihin sıfır noktası olarak adlandırılır ve dairesel yapılarıyla dikkat çeker.

Göbeklitepe Fiyatları 2024: Giriş Ücreti Ne Kadar?

Göbeklitepe'nin giriş ücretleri 2024 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Günlük ziyaretlere açık olan Göbeklitepe'ye Müze Kart sahipleri ücretsiz girebilirler. 2024 yılında Göbeklitepe bilet fiyatları şu şekildedir:

Tam Bilet: 450 TL
Öğrenci: Ücretsiz
Öğretmen: Ücretsiz
Müze Kart Sahipleri: Ücretsiz
Göbeklitepe Müze Kart Geçerli Mi?

Göbeklitepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Müze Kart uygulaması kapsamında ücretsiz ziyaret edilebilir. Müze Kart sahipleri, Göbeklitepe gibi belirli müzeleri ücretsiz gezebilirler. Kart sahibi olmayanlar ise ilgili birimlerden bu kartı temin edebilirler.

19 Mayıs (İstanbul, Ankara, İzmir) kapalı yollar, açık yolları hangileri? 19 Mayıs (İstanbul, Ankara, İzmir) kapalı yollar, açık yolları hangileri?

Göbeklitepe Kimlere Ücretsiz?

Göbeklitepe'yi bazı kişiler ücretsiz ziyaret edebilirler. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaş altı gençler, 65 yaş üstü vatandaşlar, gaziler, engelli vatandaşlar, zorunlu hizmette bulunan askerler, ICOM, ICOMOS, UNESCO kartı sahipleri, basın kartı sahipleri, seyahat acentesi sahipleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli bulunmaktadır.

Göbeklitepe Tur Fiyatları 2024

Göbeklitepe'yi ziyaret etmek isteyenler için tur firmalarının belirlediği ücretler de bulunmaktadır. Bu ücretler genellikle Göbeklitepe bilet fiyatını içermektedir. 2024 yılında tur şirketlerinin belirlediği fiyatlar kişi başı 7.500 TL ile 17.500 TL arasında değişmektedir.

Göbeklitepe Otel Fiyatları 2024

Göbeklitepe'yi ziyaret edenlerin konaklama maliyetleri de önemlidir. Bölgedeki otellerin gecelik fiyatları ortalama olarak 2.000 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir.

Göbeklitepe Hikayesi

Göbeklitepe'nin keşfi 1963 yılında gerçekleşmiş ve bu tarihten itibaren yapılan kazılar sonucunda önemli buluntular ortaya çıkmıştır. Göbeklitepe'nin hikayesi, M.Ö. 9600 - 9500 yıllarına dayanmaktadır ve bölgedeki yerleşim yerlerinin en eski örneklerinden biridir.

Göbeklitepe Ne Zaman Bulundu? Kaç Yıllık?

Göbeklitepe'nin bulunuş tarihi 1963 yılıdır ve yapılan çalışmalar sonucunda M.Ö. 9600 - 9500 yıllarına tarihlenmektedir.

Göbeklitepe Nerede?

Göbeklitepe, Şanlıurfa il merkezinin 15 kilometre kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında yer almaktadır.