Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı bir binanın -1 katında bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

İtfaiye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, gece kulübünde ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmaları sırasında kaynak işlemi yapıldığı esnada bir tüp patladı. Patlamanın etkisiyle elyaf malzemeler tutuşarak yangın başladı.

Yangının etkisiyle kulüpte bulunanların çoğu duman zehirlenmesinden yaşamını yitirdi. Mekanın tek kapısı olduğu öğrenilirken, içeride mahsur kalanların çıkış yapamadığı ve dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayın ardından itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Türkiye Terörle Mücadelede Kararlı: 15 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi! Türkiye Terörle Mücadelede Kararlı: 15 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Olayın duyulmasıyla birlikte yakınlarını kaybedenler ve olayı öğrenenler büyük üzüntü yaşadı. Toplumda derin bir üzüntüye yol açan yangın, güvenlik ve yangın önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.