Reshad Strik, 22 Haziran 1981 tarihinde Avustralya’nın başkenti Canberra’da dünyaya geldi. Baba tarafından Boşnak asıllı olan Strik, Avustralyalı bir annenin çocuğudur. Ünlü oyuncu ve sunucunun babası Bosnalı Müslüman, annesi ise Avustralyalıdır. Bu nedenle Strik, hem Boşnak hem de Avustralya vatandaşlığına sahiptir.

Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş'ın Oğlu Murathan Bakın Kime Benziyor? Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş'ın Oğlu Murathan Bakın Kime Benziyor?

Dini ve İnancı

Reshad Strik'in dini inancı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Strik, Müslümandır ve sosyal medya hesaplarında da muhafazakar ve dindar yaşam tarzına dair paylaşımlar yapmaktadır. Hatta Hollywood'dan ayrılma sebeplerinden biri de Müslüman bir kadın bulup evlenemeyeceğini düşünmesidir.

Gamze Özçelik'in Eşi Dini 1

Eğitim ve Kariyer Başlangıcı

Reshad Strik, küçük yaşlardan itibaren boks ve sörf gibi sporlara ilgi duydu. Lisedeyken okulda tiyatro oyunlarında rol almaya başladı ve bu dönemde Shakespeare rolüyle ödül kazandı. Liseden mezun olduktan sonra Sydney’e taşındı ve burada Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'ne girerek oyunculuk eğitimi aldı. Akademiden mezun olduktan kısa bir süre sonra Blue Heelers ve Headland gibi popüler dizilerde rol aldı.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Nilüfer Açıkalın Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Nilüfer Açıkalın Hayatı ve Biyografisi Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Nilüfer Açıkalın Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Nilüfer Açıkalın Hayatı ve Biyografisi

Gamze Özçelik ve Reshad Strik’in Düğünü: Aşklarını Sosyal Medyada İlan Ettiler Gamze Özçelik ve Reshad Strik’in Düğünü: Aşklarını Sosyal Medyada İlan Ettiler

Hollywood ve Uluslararası Başarı

2007 yılında Los Angeles’a taşınan Reshad Strik, burada CAA oyunculuk ajansıyla anlaşarak kariyerine Hollywood’da devam etti. "The Hills Have Eyes 2" filminde yer aldıktan sonra Amerikalı ünlü şarkıcı Jessica Simpson’ın "A Public Affair" adlı şarkısının klibinde oynadı. 2009 yılında ise Hong Konglu yönetmen Fruit Chan’ın yönettiği "Don’t Look Up" filmiyle ilk başrol deneyimini yaşadı.

Gamze Özçelik'in Eşi Dini 2

Türkiye Macerası ve TRT'deki Başarısı

Reshad Strik, tatil için gittiği Bosna Hersek'te tanıştığı ilk eşi Sabina Pitic ile evlenerek Los Angeles’a geri dönmekten vazgeçti. Çift, Bosna Hersek’te iki yıl yaşadıktan sonra Avustralya’ya taşındı. Tatil için geldikleri İstanbul’da bir oyuncu direktörünün teklifi üzerine Türkiye'de kalmaya karar verdiler. Reshad Strik, Türkçe kurslarına giderek dilini geliştirdi ve 2014 yılında TRT'de yayınlanan "Filinta" dizisiyle Türkiye’deki izleyicilerin karşısına çıktı.

2015 yılında TRT’de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Claudius Ömer karakterine hayat verdi. Ardından TRT Belgesel kanalında yayınlanan "Ailenin Yeni Üyesi" programının sunuculuğunu yaparak dünya çapında büyük beğeni topladı.

Özel Hayatı ve Evlilikleri

Reshad Strik, 2010 yılında Bosnalı Sabina Pitic ile evlendi. Bu evlilikten Meryem adında bir kızı oldu. Çift, 2022 yılında boşandı. Daha sonra, ünlü oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik ile evlenerek yeniden dünya evine girdi. Bu evlilik, sosyal medyada ve basında büyük yankı uyandırdı.

Çocukları ve Aile Yaşamı

Reshad Strik’in ilk evliliğinden Meryem adında bir kızı vardır. Şu anki eşi Gamze Özçelik ile olan evliliğinden ise henüz bir çocukları bulunmamaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT