Sosyal medyada adından sıkça söz ettiren 10 yaşındaki Atakan Kayalar, felsefi konuşmaları ve okuduğu kitap sayısıyla dikkat çekiyor. Son günlerde internet kullanıcılarının en fazla araştırdığı isimler arasında yer alan Atakan Kayalar, Twitter'da "Filozof Atakan" olarak anılmaya başlandı. Peki, Atakan Kayalar kimdir ve kaç yaşında?

ATAKAN KAYALAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA 

Atakan Kayalar, 1 Ocak 2014 tarihinde doğmuştur. Küçük yaşına rağmen derin felsefi düşüncelere sahip olan Atakan, son 5 ayda 250'den fazla kitap okuduğunu belirtiyor. Kendisini "Metafor uzmanı değil, beyin cerrahı değil, cumhurbaşkanı değil, sadece bir felsefe meraklısı" olarak tanımlayan Atakan, Homeros İlyada, Kayı serisi ve Böyle Buyurdu Zerdüşt gibi klasik eserleri okuduğunu söylüyor.

Atakan, eğitim sisteminde değişiklikler öneriyor. Okul öncesi dönemde ahlak, terbiye ve saygı eğitimi alınması gerektiğini savunan Atakan, daha sonra felsefe eğitiminin verilmesi gerektiğini vurguluyor. Kendisini "felsefe meraklısı" olarak tanımlayan Atakan, insanın kendini sorgulaması gerektiğini ve bu sürecin önce felsefe ile başlaması gerektiğini düşünüyor.

ATAKAN KAYALAR'IN ANNESİNDEN AÇIKLAMA 

Atakan Kayalar'ın annesi Hülya Kayalar, oğlunun başarısından büyük gurur duyduğunu belirtiyor. Hülya Kayalar, Atakan'ın sadece eğitiminde doğru yönlendirilmesini ve sosyal çevresinden kopmadan farklı bir eğitim almasını istediğini dile getiriyor. Atakan'ın annesi, Atakan'ın başarısıyla mutlu olduğunu ve maddi manevi beklentilerinin olmadığını vurguluyor.

Mr. Dosso Dossi, Yenikapı konseri ne zaman , ücretsiz mi, bilet fiyatı ne kadar? Mr. Dosso Dossi, Yenikapı konseri ne zaman , ücretsiz mi, bilet fiyatı ne kadar?

Atakan Kayalar, sosyal medyada kendisiyle ilgili yapılan yorumlara da değiniyor. Kendisine "Seni görünce kitaplığımın sadece sayfalardan oluşan bir yığın olduğunu fark ettim" şeklinde yorum yapanlara seslenen Atakan, "Kitap okuyun" çağrısında bulunuyor.