Prof. Dr. Canan Karatay, filtre kahvenin düşünüldüğü kadar masum olmadığını savunarak bu popüler içeceğin potansiyel zararlarına dikkat çekiyor. Karatay, filtre kahvenin aşırı tüketiminin sinir sistemi, mide ve böbrekler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini söylüyor.

6659Bf758F2625B53F7Af0Cc

Filtre Kahvenin Faydaları ve Zararları:

  • Faydaları: Filtre kahve, aşırıya kaçılmadığında iyi bir uyarıcı niteliği taşıyarak vücudu zinde tutabiliyor. Antioksidan bakımından zengin olan filtre kahve, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayabilir.

6659Bf758F2625B53F7Af0Ce

Bodrum ve Çeşme'yi Unutun, Karadeniz'in İncisi Akyazı Plajı Sizi Bekliyor Bodrum ve Çeşme'yi Unutun, Karadeniz'in İncisi Akyazı Plajı Sizi Bekliyor
  • Zararları: Aşırı filtre kahve tüketimi, kafein içeriğinden dolayı sinir sistemini etkileyerek çarpıntı, kaygı ve uykusuzluk gibi sorunlara yol açabilir. Mide asidini artırarak mide yanması ve gastrit gibi mide sorunlarına yakalanma riskini artırabilir. Fazla miktarda kahve tüketimi böbrekler için de zararlıdır.

6659Bf758F2625B53F7Af0D0

Filtre Kahvenin Hazırlanma Şekli Önemli:

Prof. Dr. Canan Karatay, filtre kahvenin hazırlanma şeklinin de büyük önem taşıdığını belirtiyor. Bazı filtreler, yüksek sıcaklık nedeniyle kimyasal maddelerin kahveye taşınmasına neden olabilir. Doğal ve güvenli malzemelerin kullanıldığı filtre kahveler, aşırıya kaçmadan tüketildiğinde sağlığımız için daha faydalı olabilir. Karatay'a göre kahvenin filtresi kağıtsa, tehlike arz ediyor. Kağıtların içerisinde bulunan bromür ve kimyasallar sıcak suyla birlikte vücuda taşınabilir.

6659Bf758F2625B53F7Af0D2

En Uygun Kahve Çeşidi:

Canan Karatay, kağıt filtrelerdeki bromürün tehlikeli, bromatın ise çok daha tehlikeli olduğunu vurgularken en uygun kullanımın french press olduğunu söylüyor. Ancak vücudumuz için en sağlıklı kahve çeşidinin Türk kahvesi olduğunu hatırlatıyor.

6659Bf798F2625B53F7Af0D8

Editör: Mehmet Çetil