Everest Yayınları, Azra Kohen'in Kitaplarını Kaldırdı!

Everest Yayınları, yazar Azra Kohen'in Filistinlilere yönelik sosyal medyada yaptığı aşağılayıcı paylaşım nedeniyle yollarını ayırdığını duyurdu. Yazarın bir takipçisine yaptığı Filistinlilere yönelik ifadeler sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

MASTERCHEF TÜRKİYE 2024 ANA KADRO YARIŞMACILARI | 25 Temmuz 2024 MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı? MASTERCHEF TÜRKİYE 2024 ANA KADRO YARIŞMACILARI | 25 Temmuz 2024 MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı?

Eleştirilerin Ardından Hızlı Adım: Kitaplar Kaldırıldı!

Azra Kohen'in kitaplarını basan Everest Yayınları, sosyal medyada gelen eleştirilerin ardından hızlı bir adım attı. Yayınevi, Instagram hesabındaki yorumları kapatıp, Filistin halkına yapılan zulmü lanetleyen bir açıklama yayınladı ve Azra Kohen ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Filistin Halkının Yanında Net Duruş

Everest Yayınları, yayınladığı açıklamada Filistin halkına yönelik yapılan zulmü açıkça lanetleyerek, bu tür bir durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yayınevi, insanlık suçu olarak gördükleri bu durumu meşrulaştıran ya da öven herhangi birinin yayın grubunda yer alamayacağını belirtti.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Yayınevi, Azra Kohen'e yönelik yapılan hukuki süreçlerin başlatıldığını ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı hukuki yollara başvurulacağını duyurdu.

Bağımsız Bir Yayınevi Olarak Duruş

Everest Yayınları, binlerce kitabıyla Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinden biri olarak biliniyor. Bağımsız bir yayınevi olarak, metinler üzerinden binlerce insanla çalıştıklarını ve en iyi şekilde bu metinleri basmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kitap Satış Sitelerinden Kaldırıldı

Everest Yayınları'nın yanı sıra birçok alışveriş sitesi de Azra Kohen'in kitaplarını kaldırdı. Bunlar arasında "Kitapyurdu", "D&R" ve "BKM Kitap" gibi popüler kitap satış siteleri de bulunuyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız