Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanlık seçimleri yaklaşıyor ve kulübün geleceğine dair meraklar artıyor. İşte seçimler ve adaylar hakkında detaylar:

SEÇİM TARİHİ VE SÜRECİ

Fenerbahçe tüzüğüne göre seçim tarihi Mayıs ayı içinde gerçekleşmek zorunda. Geleneksel uygulamaya göre, seçimler genellikle Mayıs ayının son cumartesi günü, yani 25 Mayıs'ta yapılır. Başkan adayları, adaylıklarını bu tarihten en az 7 gün önce Yüksek Divan Kurulu'na (YDK) noter tasdikli 500 imza ile bildirmek zorundadır. Dolayısıyla, en geç 18 Mayıs günü kimin aday olduğu resmi olarak belirlenmiş olacak.

ADAYLAR VE ADAYLIK DURUMLARI

Ali Koç: Şubat ayında yaptığı açıklamada, sezon sonunda görevi bırakacağını ve yeni bir başkan ve yönetim kurulu için yer açacağını belirten Ali Koç, aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak son gelişmeler, Koç'un tekrar aday olup olmayacağı konusunda belirsizlik yaratmaktadır.

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'nin efsane başkanı Aziz Yıldırım, sezon sonundaki seçimli genel kurula başkan adayı olarak katılacağı yönünde iddialar bulunmaktadır. Yıldırım'ın, 6 yıllık süreçteki sportif başarısızlığın ardından yeniden aktif rol almak istediği belirtilmektedir.

Saadettin Saran: Saadettin Saran, Ali Koç ile yaptığı görüşmeler sonucunda adaylık sürecine girmeye karar vermişti. Saran'ın, seçim sürecinde ciddi bir şekilde çalıştığı ve iddialı bir şekilde adaylık için hazırlandığı bilinmektedir.

Settar Tanrıöğen müjdeyi verdi; Diziye geri döneceğim Settar Tanrıöğen müjdeyi verdi; Diziye geri döneceğim

Fenerbahçe taraftarları, bu üç önemli ismin başkanlık için aday olup olmayacağını ve kulübün geleceğine dair nasıl bir yol izleyeceklerini merakla beklemektedir. Seçim süreci, kulüp için önemli bir dönemeç olacak ve taraftarlar adayların projelerini ve vizyonlarını yakından takip edecektir.