Son dönemde kafe ve restoranlardaki yemek fiyatlarındaki artışa tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyada seslerini yükseltiyor. Artan fiyatlar nedeniyle hafta sonu için kafe ve restoranlara gitmeme kararı alan vatandaşlar, #fahişyemeğeboykot etiketiyle tepkilerini dile getiriyor.

Fiyat Artışlarına İsyan

Dışarıda yemek yemenin her geçen gün daha da lüks hale geldiğini belirten vatandaşlar, özellikle bir porsiyon et dönerin fiyatının 600 lirayı geçtiğine dikkat çekiyor. Basit bir tostun bile cep yakacak seviyede fiyatlandığını belirten vatandaşlar, gıda fiyatlarındaki bu artışa isyan ediyor.

Sosyal Medya Üzerinden Boykot Çağrısı

Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, fiyat artışlarına dikkat çekmek ve fırsatçılığa son vermek amacıyla boykot çağrısı yapıyor. #fahişyemeğeboykot etiketiyle paylaşımlarda bulunan kullanıcılar, hafta sonu olan 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldıklarını duyuruyorlar.

"Gitmiyoruz" Kararı

Ankara 1 Mayıs EGO ücretsiz olan otobüsler mi, toplu taşıma hangileri ücretsiz? Ankara 1 Mayıs EGO ücretsiz olan otobüsler mi, toplu taşıma hangileri ücretsiz?

Fahiş fiyatlara karşı ilk adımı atan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla bu hafta sonu kafe ve restoranlara gitmeme çağrısında bulunuyorlar. "Çoğunluk kararı ile 20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz. Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz." şeklinde yapılan çağrılar, sosyal medyada geniş yankı uyandırıyor.