Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zam konusu, emekliler ve yakınlarını ilgilendiriyor. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler için 4 aylık enflasyon oranı da netleşti. Şimdi ise gözler, emekli kök maaş ve en düşük emekli maaşı düzenlemelerine çevrildi. İşte en düşük emekli maaşı tahmini ve SGK emekli maaşı hesaplama tablosu…

ENFLASYON RAKAMLARI VE EMEKLİ MAAŞLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre, TÜFE aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda ise yüzde 69,80 oldu.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak hesaplandı. Bu rakam, emeklilerin alacakları zam oranını yansıtıyor.

MEMUR EMEKLİLERİNE YAPILACAK ZAM

Memur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkı yüzde 3,23 olarak belirlendi. Yüzde 10’luk memur toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkı dahil zam oranı yüzde 13,56 olarak hesaplandı.

6 aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 25,39’a yükselebilir. Bu durumda memur emeklilerinin 6 aylık enflasyon farkı yüzde 9,03'e, Temmuz zammı ise yüzde 19,94'e ulaşabilir.

EMEKLİ MAAŞI TABLOSU VE TAHMİNLER

4 aylık enflasyon ile Bağ-Kur en düşük kök maaş 12.081 lira, Bağ-Kur tarım emeklilerinde kök aylık 9.601 lira, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda kök aylık 8.364 lira olarak hesaplandı.

MSÜ TERCİH SONUCU (Kara, Hava, Deniz) 2024 sorgulama! MSÜ TERCİH SONUCU (Kara, Hava, Deniz) 2024 sorgulama!

En düşük emekli maaşı için tahmini rakamlar, 10 bin TL olan en düşük emekli aylığının 12.539 TL'ye yükselmesi veya yıl sonu enflasyon beklentisi dahilinde 14.419 TL arasında olması bekleniyor.

HEDEF ENFLASYON VE DİĞER BEKLENTİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarındaki artışların hedef enflasyon doğrultusunda yapılacağını belirtmişti.

Emekliler için özellikle sosyal yardımların da devreye alınması bekleniyor.

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam konusu, emekliler ve aileleri için büyük önem taşıyor. Enflasyon rakamları ve diğer ekonomik göstergeler, emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Temmuz ayındaki zammın, emeklilerin geçim koşullarını doğrudan etkileyeceği düşünülüyor.