Emekli promosyon ödemeleri, emekliler tarafından merakla bekleniyor. Kamu bankalarının sağladığı promosyonlar için beklenen sürece girildi. Emekliler, 3 yılda bir banka değişim hakkına sahip olup, başka bir bankaya hesaplarını taşıdıklarında promosyon hak edişi elde edebiliyorlar. Kamu bankalarının duyurduğu kampanyaya göre, emekli vatandaşlar maaşlarını kamu bankalarına taşıdıklarında 8 ila 12 bin TL arasında bir promosyon ödemesi alabilecekler.

Esra Erol’da çocuk gelini olayı nedir, Esra Erol’da çocuk gelin kim, nerede yaşandı, neler oldu? Esra Erol’da çocuk gelini olayı nedir, Esra Erol’da çocuk gelin kim, nerede yaşandı, neler oldu?

Emekli promosyon başvuruları E-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemi gerçekleştiren emeklilerin, 3 yıl boyunca başka bir bankaya geçiş yapmamaları gerekiyor. Başka bir bankaya geçiş yapılması durumunda, almış oldukları banka promosyonundan bir kısmını geri iade ederek işlemi tamamlayabiliyorlar.

16 MİLYON KİŞİ PROMOSYON ALABİLECEK

Promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağı da merak konusu. Başvuruları kabul edilen emeklilerin promosyonları perşembe günü (28 Mart) hesaplarına yatmaya başlayacak. Kamu bankaları, emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon ödeyecekler. Birden fazla emekli maaşı alanlar ise ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler. Toplamda 16 milyon kişinin bu promosyondan yararlanabileceği belirtiliyor.

Özel bankalardan da promosyon alınabildiği ve bu bankalarda da promosyon güncellemelerinin başladığı belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde bu konuda gelişmelerin emekliler tarafından gözlemleneceğini belirtti.