Kurban Bayramı tatilinde nereler kapalı? 2024 Kurban tatilinde bankalar, kamu kurumları ve hastaneler tatil mi? Kurban Bayramı tatilinde nereler kapalı? 2024 Kurban tatilinde bankalar, kamu kurumları ve hastaneler tatil mi?

Ekonomist İslam Memiş, piyasalarda yeni haftanın başlamasıyla yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle düğün yapacaklara ve altın borcu olanlara seslenerek, "alım fırsatı" olduğunu belirtti.

Memiş, özellikle Çarşamba günü ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının piyasalarda büyük etki yaratacağını vurguladı. Ancak, faizlerde büyük bir değişiklik öngörmediğini ifade etti ve ABD Merkez Bankası'nın Haziran ayından itibaren faiz indirimine gidebileceğini öne sürdü. Bu durumun altın fiyatlarını olumlu yönde destekleyeceğini belirterek, piyasalarda dalgalı bir trend beklendiğini aktardı.

Gram altının her ay yeni bir rekor kıracağını söyleyen Memiş, altın fiyatlarının sakin seyrettiği veya baskılandığı dönemlerin düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için bir fırsat olabileceğini dile getirdi. Ayrıca, gram altın fiyatının artık 2400 lira seviyesinin altında kalmasının zor olduğunu ifade etti.

Doların da 32.80 TL seviyesinden haftayı tamamladığını belirten Memiş, dolarda 40 TL seviyesinin üzerindeki rakamların beklendiğini söyledi. Seçim sonrası dönemin zorlu geçeceğini ve en azından bir yıl daha devam edeceğini öngören Memiş, yaz aylarında hem dolarda hem de gram altında zirvelerin görülebileceğini aktardı.

Piyasalardaki bu gelişmeler ışığında, yatırımcıların dikkatli olmaları ve belirli fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan İslam Memiş'in uyarılarına önem verilmeli.