Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, yaz tatili planlamaları yapan kamu ve özel sektör çalışanları, Kurban Bayramı tatilinin hangi günler arasına denk geldiğini merak ediyorlar. Kurban Bayramı, bu yıl Haziran ayına denk geliyor ve bayram tatili öncesinde okulların yaz tatiline girecek olması, öğrencilerin ek tatil yapma imkanını ortadan kaldıracak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ SÜRESİ

Kurban Bayramı tatili, resmi tatil olduğundan dolayı kamu kurumları, eczaneler, sağlık ocakları, belediyeler, valilikler ve diğer birçok işletme kapalı olacak. Özel sektör çalışanları için ise tatil süresi belirsizlik taşıyor. Tatil süresi, resmi bir açıklama yapılmadığından net olarak bilinmiyor ancak Ramazan Bayramı tatiliyle benzer bir uzatma bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI 2024 TAKVİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine göre Kurban Bayramı arefesi 15 Haziran Cumartesi arefe günü olacak. Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihi ise şu şekilde:

Kurban Bayramı 1. günü: 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. günü: 17 Haziran Pazartesi

Kaos Tatbikatı mı? Dünyada ve Türkiye'de 1 Haftada Neler Oldu? Kaos Tatbikatı mı? Dünyada ve Türkiye'de 1 Haftada Neler Oldu?

Kurban Bayramı 3. günü: 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. günü: 19 Haziran Çarşamba

OKULLARIN TATİL TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre okullar bu yıl 14 Haziran Cuma günü kapanacak. Okulların tatilinin ardından ise yeni eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

KURBAN BAYRAMI'NDA HANGİ KURUMLAR KAPALI?

Kurban Bayramı tatili süresince bankalar, kamu kurumları, eczaneler, noterler, hastaneler ve sağlık ocakları kapalı olacak. Ancak hastanelerin acil servisleri hizmet vermeye devam edecek ve eczaneler nöbet sistemine uygun olarak çalışacak.

Kurban Bayramı tatiliyle ilgili net bilgilere resmi makamlardan yapılan açıklamalarla ulaşmak mümkün olacak.