Juraj Cintula, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya saldıran güvenlik görevlisidir. Saldırı, Slovakya'da geniş yankı uyandırmış ve medyada büyük ilgi görmüştür.

HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

71 yaşındaki Juraj Cintula, Slovakya'nın batısındaki Levica (Leva) kentinde yaşamaktadır. Eski bir güvenlik görevlisi olan Cintula'nın, edebiyatla da ilgilendiği ve üç şiir kitabı yayımladığı bilinmektedir. Ayrıca, Slovak Yazarlar Derneği üyesidir ve bu yılın başlarında Levice'de bir edebiyat kulübü kurmuştur.

MESLEĞİ VE GÖRÜŞLERİ

Juraj Cintula'nın mesleği güvenlik görevlisi olarak bilinmektedir. Liberal görüşlere sahip olduğu ve liberal muhalefet partilerini desteklediği bilinmektedir. Medyaya yansıyan bilgilere göre, Cintula'nın saldırıya gerekçe olarak Başbakan Fico'nun hükümetin görüşlerine katılmadığını belirttiği bir video kaydı bulunmaktadır.

Kaos Tatbikatı mı? Dünyada ve Türkiye'de 1 Haftada Neler Oldu? Kaos Tatbikatı mı? Dünyada ve Türkiye'de 1 Haftada Neler Oldu?

SALDIRININ SEBEBİ

Slovak medyasına göre, Cintula'nın saldırıyı gerçekleştirmesinin sebebi, Başbakan Fico'nun hükümetin politikalarına karşı tutumuyla ilgilidir. Sorguda Başbakan Fico'yu neden vurduğu sorusuna, "Hükümetin görüşlerine katılmıyorum" şeklinde yanıt verdiği ifade edilmiştir.

Juraj Cintula'nın gerçekleştirdiği saldırı, Slovakya'da siyasi ve toplumsal tartışmalara neden olmuş ve ülke gündemine damgasını vurmuştur. Saldırının ardındaki motivasyon ve Cintula'nın kişisel hayatı hakkında daha fazla ayrıntı, olayla ilgili devam eden soruşturma sürecinde ortaya çıkabilir.