Doğubayazıt ilçesine bağlı Gültepe köyünde sabah saatlerinde meydana gelen hortum, kent merkezinin bazı noktalarında da görüldü. Vatandaşlar, metrelerce yükseklikteki hortumu cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

HORTUMUN ETKİLERİ VE SON DURUM

Kısa süreli panik yaşatan hortum, çevredeki ağaçları ve bazı yapıları etkiledi. Ancak, şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Olay yerine sevk edilen ekipler, hortumun etkisini kaybetmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başladı.

HORTUMUN OLUŞMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Vatandaşlar, hortumun oluşma anını ve etkilerini cep telefonu kameralarıyla kaydettiler. Görüntüler, sosyal medyada da hızla yayılarak olayın şiddetini gözler önüne serdi.

METEOROLOJİ YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Öte yandan, hortumun oluşma sebebi ve şiddeti konusunda Meteoroloji yetkililerinden açıklama bekleniyor. Hortumun oluşturduğu hasarın boyutları ve önlemler hakkında da detaylı bilgi verilmesi bekleniyor.

Ahmet Çokyaşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı Ahmet Çokyaşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı

Bu olay, doğal afetlerin aniden ortaya çıkabilecek tehlikelerine karşı her zaman dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Vatandaşların, afet anında can ve mal güvenliğini ön planda tutmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem taşıyor.