İslam dini araştırmacıları tarafından sıkça sorulan sorulardan biri, "Bebekken konuşan peygamber kimdir?" sorusudur. Bebekken konuşan peygamber ilk ne demiştir? Bu mucizevi olaylar nasıl gerçekleşmiştir?

Genellikle bebekler 1,5 yaşından sonra konuşmaya başlar. Ancak İslam mucizeleri arasında bebekken konuşan üç kişi olduğu anlatılmaktadır. Peki, bu peygamberler kimlerdir? Bebekken konuşan peygamber ilk ne söylemiştir?

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU SAYFASI 2024 www.pa.edu.tr || Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi 210 öğrenci alımı sınavı ne zaman, başvuru şartları ne? KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU SAYFASI 2024 www.pa.edu.tr || Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi 210 öğrenci alımı sınavı ne zaman, başvuru şartları ne?

Doğar Doğmaz Konuşan Peygamber Kimdir Nasıl Konuştu?

Hz. İsa: Babasız doğan Hz. İsa, annesini zina suçlamasından kurtarmak ve kendi olağanüstü yaratılışını açıklamak için Allah ona beşikte konuşma yeteneği vermiştir. İncil'de de bu mucizevi olaydan bahsedilmektedir.

Islamda Ebu Zer Kimdir Ebu Zer Nereye Surgun Edildi

Cüreyc Hadisesindeki Konuşan Çocuk

Hz. Muhammed'den Ebu Hureyre rivayetiyle gelen hadislerde anlatıldığına göre, beşikte konuşan üç kişi vardır. Bu kişilerden biri de Cüreyc hadisesindeki çocuktur. Cüreyc adında bir adam, dünya işlerinden memnun olmadığı için kendisine bir mabed yapar ve orada ibadete çekilir. Bir gün annesi onu görmek için gelir ve seslenir. Cüreyc namazını bozup annesine cevap vermenin doğru olmadığını düşünerek ibadetine devam eder. Annesi, oğluna cevap alamayınca kötü bir kadının şerrine uğraması için beddua eder.

Bir gün Cüreyc mabedinde ibadet ederken bir kadın onu baştan çıkarmak amacıyla gelir, fakat reddedilir. Kadın, mabedin yanında koyun güden bir çobanla ilişkiye girer ve ondan hamile kalır. Doğan çocuğun babasının Cüreyc olduğunu söyler. Halk, zâhid olarak tanıdıkları Cüreyc'e hakaret eder ve mabedini yıkar. Cüreyc, namaz kıldıktan sonra çocuğa "Baban kim?" diye sorar; çocuk da "Çobandır" cevabını verir. Bu mucizevi olay, Cüreyc'in suçsuzluğunu ortaya koyar.

Beni İsrail'den Bir Kadının Oğlu

Bu mucizevi olay hakkında detaylı bilgi bulunmamaktadır. Hadislerde sadece bir Beni İsrail kadının çocuğunun doğar doğmaz konuştuğundan bahsedilmektedir.

Bebekken Konuşan Peygamber İlk Ne Dedi?

Hz. İsa: "Ben Meryem'in oğlu İsa'yım. Allah bana kitap ve hikmet verdi, bana peygamberlik bahşetti."
Cüreyc Hadisesindeki Çocuk: "Babam çobandır."
Beni İsrail'den Bir Kadının Oğlu: Bu mucizevi olay hakkında detaylı bilgi bulunmadığı için ne söylediği bilinmemektedir.

Mucizevi Olayların Yorumu

Bebekken konuşma mucizeleri, İslam dininin doğruluğuna ve peygamberlerin yüceliğine işaret eden önemli olaylardır. Bu mucizeler, Allah'ın kudretini ve peygamberlerine olan özel ihsanını göstermektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız