Diyanet'ten Aday Din Görevlileri İçin Yemek İhalesi Açıklaması: "Bir Kuş Sütü Eksik" Haberleri Çarpıtma
Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde bir gazetede yer alan ve aday din görevlileri için yapılan yemek ihalesiyle ilgili iddiaları yalanladı. Açıklamada, haberde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunun yanıltıldığı belirtildi.

Diyanet: İhale Kanunlara Uygun Yapıldı

Diyanet'ten yapılan açıklamada, aday din görevlileri için yemek ihalesinin Devlet İhale Kanunu ve Aday Din Görevlileri İstihkak Yönetmeliği'ne uygun şekilde açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildiği vurgulandı. 6 akademi merkezinden 6'sında yemek hizmeti alımı için ihale yapıldığı ve Elazığ Harput Akademi Merkezi'nde yapılan ihaleye 7 tekliften 4'ünün geçerli sayıldığı belirtildi.

Engin Arık kim, neden öldü (öldürüldü mü) kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği ne? Engin Arık kim, neden öldü (öldürüldü mü) kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği ne?

Diyanet: Kişi Başı Bedel 375 Lirayı Aşmıyor

Açıklamada, ihale sonucunda 210 günlük, 190 aday din görevlisi için günde 3 öğün yemek bedeli olarak kişi başına 325 lira (KDV hariç) fiyat belirlendiği ifade edildi. Bu bedelin, 6 akademi merkezi için belirlenen kişi başı günlük azami 375 lirayı aşmadığı kaydedildi.

Haberde Erbaş'ın Fotoğrafı Kullanıldı

Diyanet'ten yapılan açıklamada, haberde Erbaş'ın 2023 Hac döneminde Mekke'de hacıların yemeklerinin hazırlandığı mutfağın denetimi sırasında çekilen fotoğrafının da kullanıldığı belirtildi. Haberde Erbaş'ın fotoğrafı kullanılarak kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

Diyanet: Hukuki Yollara Başvurulacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, gazetenin çarpıtma haberiyle ilgili olarak hukuki yollara başvuracağını bildirdi.

Diyanet: Yemek Listesi

Diyanet: Söz konusu habere konu olan yemek listesi ise şu şekilde:

Ana Yemekler: Biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, rosto, tavuk, ciğer, kebap türleri, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte, dalyan köfte, iskender kebap vb. (haftanın 4 günü)
Sebze Yemekleri: Mevsime göre taze sebzeler, kuru sebze yemekleri parça etli konserve ya da taze sebze yemekleri, bezelye, patlıcan musakka, etli dolma ve sarmalar vb. (haftanın 3 günü)
Dini Bayramlarda: Etin hakim olduğu ana yemekler

Diyanet: Kullanılacak Malzemeler:

Dana eti: 1,5-2 yaş arasındaki danalardan
Tavuk: Orta derecede derin ve uzun göğüs kemiğinin sivri kısmına kadar tüm uzunluğunca taşıdığı et dolayısıyla ona yuvarlak bir görünüm vermeye yetecek kadar etli, üzerinde boyun bulunmayan, kanat tamamen çıkarılmış ve sırt kemiği alınmış
But: İyi etlenmiş, aşağı doğru taşıdığı et dolayısıyla yuvarlak, dolgun bir görünüş kazanmış, arka orta ayrılmış ve kuyruk sokumu alınmış
Kuru gıdalar: Yeni sene mahsulü, yeterli derecede kurumuş, taneleri tek çeşitli, normal büyüklükte, buruşmuş olmayacak, piyasanın en iyisi ve lezzetli cinsinden
Makarna ve böreklerde beyaz peynir veya kaşar kullanılacak