DİYADİN BELEDİYE BAŞKANI BETÜL YAŞAR NERDE YAKALANDI?

Eski HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalandı. Sabiha Gökçen Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, Yüksel Yaşar adına düzenlenmiş bir pasaportu Bosna Hersek'e gitmek için kullanmaya çalışan bir kişiyi incelemeye aldı.

DİYADİN BELEDİYE BAŞKANI BETÜL YAŞAR KİMDİR?

Parmak izi analizi sonucunda şahsın, terör örgütü PKK/KCK'ya üye olduğu iddiasıyla aranan eski HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar olduğu belirlendi.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihat Tutkun Kimdir, neden öldü, sebebi ne? Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihat Tutkun Kimdir, neden öldü, sebebi ne?

Yaşar'ın, yurt dışına kaçmak için kardeşinin kimlik bilgilerini kullanarak pasaport hazırlattığı tespit edildi. Polisler, Yaşar'ın havalimanında tanınmamak için başörtüsü takarak geldiğini fark etti. Ancak gözaltına alındıktan sonra başörtüsünü çıkardı.

Gözaltına alınan Yaşar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu olay, Türkiye'de siyasi arenada tartışmalara neden oldu ve HDP'nin terör örgütleriyle ilişkisi iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Editör: Murat Serdar Yıldız