ÖSYM, 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuruların başladığını duyurdu. Adayların, başvuru sürecinde belirtilen detayları dikkate almaları ve gereken önemi göstermeleri gerekiyor.

2024 DGS başvuruları 10 Mayıs itibarıyla başladı ve 1 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapabilecekler. Başvuru işlemleri ayrıca ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

BAŞVURU ÜCRETİ VE GEÇ BAŞVURU TARİHİ

DGS başvuru ücreti 590 TL olarak belirlendi. Geç başvuru işlemi ise 28 Mayıs 2024 tarihine kadar yapılabilecek, ancak bu durumda adaylar %50 daha fazla ücret ödeyecekler.

Akıncı İHA, İran görevinden dönerken gökyüzünde Ay Yıldız çizdi Akıncı İHA, İran görevinden dönerken gökyüzünde Ay Yıldız çizdi

BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranıyor. Son sınıf öğrencileri de staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmişlerse başvurabilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile denkliği kabul edilen yabancı ülkelerden mezun olanlar da başvurabilirler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru işlemi için belirlenen ücretin ödenmesi gerekmektedir.

2024 DGS SINAV TARİHİ VE SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ

2024 DGS, 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

Başvuru sürecinde adayların, 2024-DGS Kılavuzu’nu dikkatlice incelemeleri ve başvuru şartlarına uygun şekilde hareket etmeleri önemlidir.