Van'da DEM Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı. Yaşanan gelişme üzerine HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı'dan DEM Parti'ye destek açıklaması geldi. Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, DEM Parti'ye destek veren HÜDA PAR'a tepki göstererek, 'Terör sevicilere yazıklar olsun' ifadelerini kullandı.

Dilan Polat Tahliye Olacak mı? MASAK Raporu Dilan Polat'ın Suçsuzluğunu Kanıtlıyor mu? Dilan Polat Tahliye Olacak mı? MASAK Raporu Dilan Polat'ın Suçsuzluğunu Kanıtlıyor mu?

Gelişmelerin ardından Van'da DEM Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı. Bu kararın ardından mazbatası AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verildi. Zeydan'ın seçilme hakkının alınması ve mazbatanın Arvas'a verilmesi kararı, DEM Parti tarafından reddedildi.

Kararın halk iradesini hiçe saymak olduğunu belirten siyasetçilerden biri de HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı oldu. Ramanlı, Van Büyükşehir Belediyesi seçiminin ardından kazanan adaya mazbatanın verilmemesinin halk iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini belirterek tepki gösterdi. Ramanlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aday olma niteliği yok idiyse YSK neden adaylığını kesinleştirdi? Ali Cengiz oyunlarıyla koltuk kapmak, siyasetin düşebileceği en dip çukurdur" ifadelerini kullandı.

Bu tepkilere Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den de destek geldi. Ünlü, Ramanlı'nın paylaşımını alıntılayarak, "Hüdapar hakkındaki görüşümüz de maalesef doğru çıktı. Terör sevicilere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'de siyasi arenada önemli bir gündem oluştururken, DEM Parti'nin aldığı karar ve siyasetçilerin tepkileri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.