Bursa doğumlu olan Ceyda Düvenci, İlkokulda İngilizce dersleri almaya başladı ve annesinin teşvikiyle İstanbul'a taşındı. Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'nde eğitim gördükten sonra Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenimini tamamladı.

GÜZELLİK YARIŞMASI VE ŞÖHRET DÖNEMİ

1997'de Star TV'nin düzenlediği güzellik yarışmasında Türkiye 3. Güzeli seçilen Düvenci, bu sayede televizyon dünyasına adım attı. "Sabah Şekerleri" programıyla tanındı ve oyunculuk kariyerine başladı.

BAŞARILI DİZİ VE FİLMLERDE ROL ALMA

Ceyda Düvenci, birçok başarılı dizi ve filmde rol aldı. "Binbir Gece", "Umutsuz Ev Kadınları", "Maral" ve "Babam ve Ailesi" gibi dizilerdeki performanslarıyla izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca "Ejder Kapanı", "Aşk Sana Benzer" ve "Son Şans" gibi filmlerde de yer aldı.

ÖZEL HAYATI

Düvenci üç kez evlilik yaptı. İlk evliliğini 2000 yılında Kaan Girgin ile gerçekleştirdi. Daha sonra 2008'de Engin Akgün ile ikinci evliliğini yaptı. Son olarak 2015'te Bülent Şakrak ile evlendi. Melisa isminde bir kızı olan Düvenci'nin kızı serebral palsi hastasıdır. Bu durum üzerine Düvenci, serebral palsi ve engelli çocuklar konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli çalışmalar yapmaktadır.

Settar Tanrıöğen müjdeyi verdi; Diziye geri döneceğim Settar Tanrıöğen müjdeyi verdi; Diziye geri döneceğim

BAŞARILARI

Ceyda Düvenci'nin başarılı kariyeri pek çok ödülle taçlandırılmıştır. 2008'de Altın Kelebek Ödülü'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu seçilen Düvenci, 2012'de Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca 2014'te Siyaset Dergisi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.