FETÖ tutuklusu eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından iddianamesi yazılan 28 Şubat davasında hüküm giyen 83 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan ve beş komutanın durumu ağırlaşıyor. Cezaevinde tutulan beş komutanın yaş ortalaması 80.

Nilgül Doğan'dan Açıklama

Bugün Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, eşinin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Eşinin hastaneden taburcu edildiğini ve şu anda cezaevinde ömrünün yeteceği kadar nöbetine devam etmek üzere yolda olduğunu belirtti. Ayrıca, Ege Üniversitesi Hastanesinde eşinin hayatını kurtarmak için gösterilen çabaya minnettarlık duyduklarını ifade etti.

Hukuki Süreç Devam Ediyor

Nilgül Doğan, Adalet Bakanlığı'nın 20/1 sayılı Genelgesi uyarınca başlatılan süreç ile ilgili olarak Anayasanın 104/16 Maddesi kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesinin verdiği detaylı raporun bir yıl önce Adalet Bakanlığı'na sunulduğunu ancak halen sürecin devam ettiğini belirtti.

3 Mayıs’ta tarihte ne oldu, Fenerbahçe 3 Mayıs’ta mı kuruldu? 3 Mayıs’ta tarihte ne oldu, Fenerbahçe 3 Mayıs’ta mı kuruldu?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Başvuru

28 Şubat davası tutuklularının hak ihlalleri nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurulduğunu belirten Nilgül Doğan, yaşanan sürecin adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü adına sonuçlanmasını umduklarını vurguladı.