Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda, siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın çağrılmaması büyük tartışmalara neden oldu. Bu gelişme sonrasında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "O an spontane bir durumdu, özel bir planlama çerçevesinde gerçekleşmedi" şeklinde bir açıklama yaptı.

FATİH ERBAKAN ÇAY SOHBETİNDE NEDEN YOK?

TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı siyasi parti liderleriyle çay içip sohbet etti. Ancak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın bu davete çağrılmaması dikkat çekti. Uzun süredir gündemde olan bu konuya ilişkin AK Parti cephesinden ilk açıklama yapıldı.

ÇAY SOHBETİNE KİMLER KATILDI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in 104. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir resepsiyon düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi birçok önemli isim resepsiyona katıldı.

GÖZLER FATİH ERBAKAN'I ARADI 

Receptiondan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer parti liderlerini çay içmeye davet etti. Davete, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve diğer siyasi parti temsilcileri katıldı. Ancak, o sırada Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın olmaması dikkat çekti.

ÖĞRETMEN ATAMA SON DURUM 2024, MEB başkanından açıklama! Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan sayısı ÖĞRETMEN ATAMA SON DURUM 2024, MEB başkanından açıklama! Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan sayısı

AK PARTİ'DEN FATİH ERBAKAN AÇIKLAMASI

AK Parti ve Yeniden Refah arasında ilişkilerin gerildiği iddialarıyla birlikte Fatih Erbakan'ın çay davetinden dışlandığı spekülasyonları gündeme geldi. Ancak, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in yaptığı açıklama, bu durumun bilinçli ve özel bir plan çerçevesinde gerçekleşmediğini ortaya koydu. Güler, "Özel olarak planlanmış bir durum söz konusu değil. Meclis Başkanı'nın önerisi doğrultusunda anlık bir kararla gerçekleşti. Dolayısıyla özel bir plan çerçevesinde gerçekleşmedi" şeklinde konuşarak durumu açıklığa kavuşturdu.

Fatih Erbakan I Neden Cagirmadi

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

Yeniden Refah Partisi cephesinden, Fatih Erbakan'ın çay davetine davet edilmemesiyle ilgili dikkat çekici bir sosyal medya paylaşımı yapıldı. Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Alparslan Türkeş ve Bülent Ecevit'in konuştuğu bir fotoğrafı paylaşarak, Necmettin Erbakan'ın ise kenarda durduğu bir görüntüyü "Tarih tekerrürden ibarettir. Çay koy keçeli, yeniden başlıyoruz" notuyla sosyal medyada paylaştı.