Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından çalışan annelere yönelik yeni bir destek programını açıkladı. Bakan Işıkhan, kadınların çalışma hayatında daha aktif ve sürekli olabilmesi için yapılan bu destekle ilgili detayları paylaştı.

0X0 Calisan Annelere 11339 Tl Basvurular Bugun Basliyor 1717400611663

Destek Programı Ayrıntıları

Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ettiklerini belirten Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarının önüne geçmek için annelere destek sağladıklarını ifade etti. Bakan Işıkhan, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamak amacıyla başlatılan projenin ikinci dönemine başvuruların bugün itibarıyla başladığını duyurdu.

0X0 Calisan Annelere 11339 Tl Basvurular Bugun Basliyor 1717400627807

Proje Kapsamında Sağlanacak Destek

Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçerli olacak proje kapsamında, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Proje, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesini de hedefliyor. Bu destekten toplam 7 bin kadının faydalanması planlanıyor.

Türkiye Terörle Mücadelede Kararlı: 15 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi! Türkiye Terörle Mücadelede Kararlı: 15 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Başvuru Süreci

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Projeden yararlanmak isteyen anneler, belirtilen link aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvuru ve Detaylar

Başvurular bugün itibarıyla başlamış olup, detaylı bilgilere e-Devlet platformundan ulaşılabilir. Bu destek programı, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle iş hayatından uzaklaşma riski taşıyan annelere önemli bir destek sağlamayı amaçlıyor.

Editör: Mehmet Çetil