BUĞRA GÜLSOY KİMDİR?

Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara'da doğdu. Lise son sınıfa kadar eğitim hayatını Ankara'da sürdürdü ve üniversite eğitimi için Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne gitti. Mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun olan Gülsoy, üniversite yıllarında tiyatro ile ilgilenerek tiyatro dünyasına adım attı. Aynı dönemde kısa filmlerde yönetmenlik ve oyunculuk yaparak sanat alanındaki yeteneklerini geliştirdi.

Buğra Gülsoy, ilk kez 2008 yılında "Hepimiz Birimiz" adlı dizide ekranlarda boy gösterdi. Sinemadaki ilk performansını ise "Güneşi Gördüm" filminde Berat karakteriyle sergiledi. Dizi kariyerinde öne çıkan projelerden biri, "Kuzey Güney" adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşması oldu. Ayrıca "Aşk Yeniden" adlı dizide Özge Özpirinççi ile başrolü paylaşan Gülsoy, 2018-2019 yılları arasında "Kızım" dizisinde de başrolde yer aldı.

Cem Murathan gerçek adı, Kimler Geldi Kimler Geçti Hakan Kurtaş sevgilisi kim, memleketi neresi? Cem Murathan gerçek adı, Kimler Geldi Kimler Geçti Hakan Kurtaş sevgilisi kim, memleketi neresi?

Buğra Gülsoy, sinema kariyerinde "Acı Tatlı Ekşi", "Cebimdeki Yabancı", "Görümce" ve "Güneşi Gördüm" gibi projelerde yer alarak dikkat çekti. Son olarak, 2022 yapımı "Dünyayla Benim Aramda" dizisinde Demet Özdemir ve Hafsanur Sancaktutan ile birlikte izleyicinin karşısına çıktı.


Buğra Gülsoy, ilk evliliğini 2011 yazında Burcu Kara ile gerçekleştirdi ancak bir sene sonra boşandılar. Daha sonra 2018 yılında Nilüfer Gürbüz ile evlenen oyuncunun, bu evlilikten Cem adında bir oğlu oldu. Gürbüz ile 2023 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Özel hayatı ve projeleriyle sıkça medyanın gündeminde yer alan başarılı oyuncu, şu anda "Evren" karakteri ile tekrar izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.