Bist 100
Endeks tl bazlı 8124 seviyesini yukarı kırdıktan sonra bir çok defa sosyal medya platformlarında paylaştığım ve kendim uydurduğum merdiven formasyonu yukarı doğru kırılmış oldu. Bu seviyenin üzerinde yeni bir yukseliş başlatma umutları artmış gözüküyor. Özellikle eski zirvesi 8500 seviyelerini geçip ustunde kalmayı başarırsa il etapta 9000 li seviyelere doğru gidebilir. 8124 stop olmak koşulu ile günlük veya birkaç günlük tradelerimde kar alımı yaparak gidebildiği yere kadar malları taşımayı düşünüyorum. Hacim şuan güzel çok sıkıntılı değil. Sıkıntı işlemler az. Gördüğüm sıkıntılı işlemler olursa zaten burada yazmaya çalışıyorum. Genelde endeks yürüdüğü zaman ekran başında olmama rağmen trade ettiğimden pek aktif olamıyorum.
Hiçbir yerde bulamayacağınız hap bilgiler;
Geçen hafta bofa ya takas imkanı veren spk acaba yabancıyı bofa ile içerde sokmayı mı planlıyor diye düşünüyorum. Bofanın taktiğini biliyorsunuz en fazla 2 gun alır ve malı satar ama bofa mal taşırsa endeksin yukarı gitmesi biraz daha kolaylaşır. Yerlinin zaten malını satmak gibi bir düşüncesi yok. O sosyal medayada yazdığı gibi 1 kağıda 100 bin yatırıp 5 yıl sonra 5 milyon olma telasında ama bu sıra balinalar trade ederken daha buyuk parayı götürüyor.
Başka bir konu geçen hafta MB faiz artışlarının sonuna geldiğini soyledi ve borsa birden yukarı ilerledi. Bu haberi bilen yatırımcılar zaten 1 hafta onceden mal almaya baslamışlardı. Bunu hacim artışından anlıyorduk. Ama borsada esas ralli enflasyon daha da yukseldiğinde bu ay için % 10 luk bir tüik enflasyonu açıklanması bekleniyor yada faiz indirimleri başladığında olacağını düşünüyorum. Özellikle kredi kartı ile yani taksitli ürün satışları, kredi ile alınan ürün üretim ve satışını yapan firmalarda olması daha olası gözüküyor.
Bist 100 dolar bazlıda baktığımızda 279 usd cıvarındayız 281 usd de de nasıl 8100 - 8150 ler geçilmesi zor diyordum. Dolar bazlıda burası zor bir direnç burayı geçersek önü açılır. 281 usd lerin Önünde başka dirençler olsa da en zor burası gözüküyor.
Bu bilgiler Yatırım Tavsiyesi Değildir.