Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Sinema Genel Müdürlüğü'ne Birol Güven atandı. Peki Birol Güven kimdir? Birol Güven hangi projelere imza attı? İşte ayrıntılar...

BİROL GÜVEN KİMDİR?
"Ayrılsak da Beraberiz", "Çocuklar Duymasın", "En Son Babalar Duyar" gibi dizilerle tanınan Made in Turkey'in kurucusu Birol Güven Sinema Genel Müdürlüğü'ne atandı.

1 Mayıs 1964 tarihinde Darıca-Kocaeli'nde dünyaya gelen Birol Güven, Hacettepe Üniversitesi-İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

Duru Nayman kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor Duru Nayman kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor

Turizm rehberliği yaptığı sırada, Türk Sinemasının en önemli senarist ve yönetmenlerinden Yavuz Turgul aracılığıyla Gani Müjde'yle tanışan Birol Güven, senaryo yazarlığının hemen akabinde 1996 senesinde Gani Müjde'yle birlikte şirket kurdu. Daha sonra eşi Burcu Güven'le bu şirketin ismini değiştiren Birol Güven Made in Turkey’in sahibi oldu.

1999 yılında “Ayrılsak da Beraberiz” dizisini, 2002 yılında ise “Çocuklar Duymasın” dizisinin yapımcılığını üstlendi. Bu iki televizyon dizisi de Türk seyirci tarafından yoğun ilgi gördü. Bu dizilerin ardından “En Son Babalar Duyar” dizisiyle seyircilerin beğenisini kazanmaya devam etti. Daha sonra da birçok dizi yazıp yöneten başarılı yapımcı, halen dizi ve sinema filmi projelerine devam etmektedir.