Kızılcık Şerbeti Apo’nun son hali ortaya çıktı, beyin kanaması sonra ilk kez görüntülendi Kızılcık Şerbeti Apo’nun son hali ortaya çıktı, beyin kanaması sonra ilk kez görüntülendi

Bensu Soral, 1930'lu yıllarda konu edinecek olan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" adlı filmde Miti Kovaçeva karakterini canlandıracak. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği film için hazırlıklar devam ederken, kadro da şekillenmeye başladı.

Filmde, Türk kadın opera sanatçısı Nimet Vahid'i canlandıracak olan Birce Akalay'a ek olarak, Salih Bademci, Ertan Saban, Çağlar Çorumlu, Melis Sezen gibi isimler de yer alacak.

Bensu Soral'ın canlandıracağı Miti karakteri, Mustafa Kemal'in subaylık döneminde evlilik teklif ettiği ancak kavuşamadığı Bulgaristan'ın ünlü komutanlarından General Stilyan Kovaçev ile Ana Kovaçeva'nın kızı olarak tarih kitaplarında yer alıyor. Soral, bu rol için dersler almaya başlayacak.

Filmde ayrıca Okan Yalabık "Osman Zeki Üngör", Melis Sezen "Mediha", Şifanur Gül "Nükhet" karakterlerine hayat verecek. Bir Cumhuriyet Şarkısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık sahnelenen ilk operası olan Özsoy Operası'nın hikayesi beyaz perdeye taşıyacak.