Motor fiyatları 2024 zamlı ne kadar, motor fiyatları fena yükseldi Motor fiyatları 2024 zamlı ne kadar, motor fiyatları fena yükseldi

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, test uçuşlarını aralıksız sürdürüyor. Hafta boyunca gerçekleştirilen testlerde iki prototip de uçuşlarını başarıyla tamamladı. Bu sayede Bayraktar TB3'ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.

İki Prototipin Test Uçuşları Başarıyla Tamamlandı

Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, test uçuşlarını AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde sürdürüyor. İki prototip de orta irtifada icra edilen sistem ve dayanım performanslarının ölçüldüğü testleri başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3'ün Toplam Uçuş Süresi 272 Saate Ulaştı

Bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarında Bayraktar TB3 SİHA toplam 272 saat 47 dakika havada kaldı. Milli SİHA, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen uzun uçuş testinde 32 saat havada kalan Bayraktar TB3, 5 bin 700 km yol kat etmişti.

Milli SİHA, Milli Kamera ile Donatıldı

Bayraktar TB3 SİHA, Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 ile de uçtu. Dünyadaki muadillerine göre en yüksek performansa sahip olan ASELFLIR-500, milli SİHA'ya entegre edildi.

TCG ANADOLU'dan İlk Uçuş 2024'te

Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak. Bu özelliğiyle dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak Bayraktar TB3, TCG Anadolu gemisinde testlere başlanması planlanıyor. Milli SİHA, görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak.

Baykar'ın İhracat Başarısı

Baykar, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürütüyor ve gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan elde ediyor. Son yıllarda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023 yılında da sektörün ihracat şampiyonu oldu. 2023'te 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, ihracatının yüzde 90'ından fazlasını dış pazarlardan sağlıyor. Şu ana kadar Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülke ile ihracat anlaşması imzalandı.