Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Ebru Cündübeyoğlu Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Ebru Cündübeyoğlu Rol Aldığı Dizi-Filmler Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Ebru Cündübeyoğlu Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Ebru Cündübeyoğlu Rol Aldığı Dizi-Filmler

ŞANTAJ İDDİALARI NEDİR?

Olay, 22 Mart 2023'te Şişli'de gerçekleşti. İddiaya göre, Batuhan Karacakaya, eski sevgilisi Ayşe Fatma Aslanpay'dan zorla video çekmesini istemişti. Karacakaya'nın, Aslanpay'a yazdığı bir notu zorla okutarak bu videoyu çektiği ileri sürülüyordu. Dava İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DURUŞMA VE SAVUNMA

Batuhan Karacakaya'nın şantaj davasında karar açıklandı! - 5

Duruşmada tutuksuz sanık Batuhan Karacakaya yer almadı; onu avukatı temsil etti. Karacakaya'nın avukatı, müvekkilinin beraatini talep ederek herhangi bir savunma yapmadı. Mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Batuhan Karacakaya'nın beraatine hükmetti.

İDDİANAMEDE NELER VARDI?

Batuhan Karacakaya'nın şantaj davasında karar açıklandı! - 6

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Ayşe Fatma Aslanpay ve Batuhan Karacakaya'nın geçmişte gönül ilişkisi yaşadığı belirtiliyordu. Olaydan bir gün önce Karacakaya'nın, müzik uygulaması üzerinden "bekliyorum gel, özlemedin mi, dön diyemedim" şeklinde bir şarkı paylaştığı, Aslanpay'ın ise Karacakaya'nın evine gittiği anlatılıyordu.

Karacakaya'ya sahte bir hesaptan gelen mesajda, "Batuhan bu video sana 15 Şubat’ı hatırlatır, artık çok geç, bunu magazin ile paylaşırım" ifadeleri yer alıyordu. Bunun üzerine Karacakaya'nın bir arkadaşını arayarak, "Ayşe’de video vardı, ben bu karıyı dövdüm, itiraf ediyorum videoda, şu an bir hesaptan bana mesaj atıldı" dediği belirtiliyordu.

ZORLA ÇEKİLEN VİDEO VE DETAYLAR

İddianameye göre, Karacakaya, Aslanpay'a "bu videoyu birine yaydın, buna çözüm üreteceksin" diyerek video çekmesini istemişti. Aslanpay evden gitmek istediğinde ise Karacakaya, "bana video çekeceksin" diyerek ısrarcı olmuş ve yazdığı notu zorla okutarak video çektirmişti.

Söz konusu videoda, Aslanpay şu ifadeleri kullanıyordu: "Ben Ayşe Aslanpay, bugün 16 Şubat, 14 Şubat’ta erkek arkadaşımla ufak çaplı böyle biraz tartıştık ve birbirimizi incittik, ertesi gün konuşmadığımız için vicdan azabı çeksin diye ona yüzüme biraz makyaj yapıp fotoğraf attım, benimle görüşmek istediği için bana bir video attı ve ben o videoyu bir arkadaşıma gönderdim, arkadaşımla tartıştığımız için de o videoyu yayabileceğini düşündüğüm için ve böyle bir video çekiyorum, bu onun teminatı olması adına o video tamamen benim kendi yüzüme yaptığım makyajdan dolayı çekilmiştir, ortada bir şiddet yoktu."

MAHKEMENİN KARARI: DELİL YETERSİZLİĞİ

Mahkeme, sanık Batuhan Karacakaya'nın 'şantaj' suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını belirterek beraatine karar verdi. İddianamede, Karacakaya'nın 'şantaj' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Bu karar ile Batuhan Karacakaya, kendisine yöneltilen suçlamalardan delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.