Beşiktaş'ın transfer listesine aldığı Leo Ostigard kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda forma giydi? Leo Ostigard Futbol Kariyeri Beşiktaş'ın transfer listesine aldığı Leo Ostigard kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi takımlarda forma giydi? Leo Ostigard Futbol Kariyeri

Faruk Yalçın hakkında merak edilenler arasında nereli olduğu, yaşının kaç olduğu ve mesleği gibi sorular bulunuyor. Peki, Faruk Yalçın kimdir? Yaşadığı yer, yaş ve mesleği nedir? İşte detaylar...

FARUK YALÇIN KİMDİR

Faruk Yalçın, 23 Nisan 1923 tarihinde Ergani'de dünyaya geldi. Cumhuriyet'in ilk yıllarında doğan Yalçın, yaşamının büyük bir bölümünü Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde geçirdi. Ergani'nin önemli isimlerinden olan babası Osman Nuri Yalçın'ın oğlu olarak yetişti. Eğitim hayatına Ergani'de başlayan Faruk Yalçın, daha sonra Diyarbakır'da ortaokulu tamamladı ve lise eğitimine Ankara'da devam etti. Liseyi bitirdikten sonra Almanya'ya gönderildi ve burada mühendislik eğitimi aldı. Ülkesine döndüğünde ise kariyerinde dönüm noktası niteliğinde olan Devlet Demiryolları bursunu kazandı. Bu burs ile İsviçre'ye giderek mühendislik eğitimini tamamladı ve ardından Türkiye'ye döndü.

İş dünyasında önemli bir yere sahip olan Yalçın, çokuluslu şirketlere danışmanlık yapmanın yanı sıra kendi şirketlerini de kurdu. NATO'ya yaptığı hizmetlerle tanınan Yalçın, uzun yıllar büyük inşaat projelerinde yer aldı ve uluslararası alanda önemli başarılar elde etti.

Aynı zamanda doğa ve hayvan sevgisiyle de bilinen Faruk Yalçın, yeğeni Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı döneminde kulübe destek vererek kamuoyunda tanındı. Doğa ve hayvan tutkusunu toplumla paylaşmak amacıyla Darıca'da Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesini kurdu ve biyoloji alanında araştırmalar yaparak 21 kitap yazdı.

Hayatının son dönemlerinde, 1 Aralık 2008 tarihinde vefat eden Faruk Yalçın, iş dünyasındaki başarılarıyla ve doğaya olan katkılarıyla anılmaya devam etmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT