Siyasal İletişim Uzmanı Ateş İlyas Başsoy, 1971 yılında Bursa'da Gürcü ve Pomak kökenli bir ailede doğdu. İlköğrenimini Bursa'da tamamlayan Başsoy, Kayseri Fen Lisesi'nde orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yükseköğrenimini tamamladı.

Başsoy, yazarlık, reklamcılık ve iletişim alanlarında faaliyet göstermektedir. Gırgır, Avni, Hıbır, Pişmiş Kelle gibi dergilerde yazıları ve öyküleri yayınlanmıştır. Limon Dergisi'nde düzenli yazıları bulunan Başsoy, çeşitli edebiyat dergilerinde kitap eleştirilerinde bulunmuştur.

Üniversite yıllarından itibaren reklam endüstrisi içinde çalışan Başsoy, Güzel Sanatlar, Klan, DNA, Cen Ajans, Art Grup gibi reklam ajanslarında reklam yazarlığı ve yaratıcı yönetmenlik yapmıştır. 2005 yılında kendi ajansı Fayda'yı kurmuştur.

Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evliyor, düğün hazırlıklarında o detay dikkat çekti Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evliyor, düğün hazırlıklarında o detay dikkat çekti

Başsoy'un en bilinen çalışmalarından biri, 2001 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan "Kentim İstanbul" başlıklı kampanyanın isim babası olarak yaratıcı yönetmenliğini yapmasıdır. Bu kampanya, Başsoy'un "yeni İstanbullular", "diyalojik iletişim" ve "siyasetsiz seçmen" gibi kavramları geliştirmesine katkıda bulunmuştur.

Başsoy, reklamcılık ve iletişim alanındaki başarılı kariyerinin yanı sıra yazarlık ve edebiyat alanındaki çalışmalarıyla da tanınmaktadır.