Beren Saat, gençlik yıllarında sevgilisi Efe Güray'ı kaybetmesinin ardından, "ilk hayatım sona erdi, ikincisi başladı" diyerek o dönemleri anlatmıştı. Eğer ilk sevgilisi olmasaydı, Beren Saat'in kariyeri çok farklı bir şekilde şekillenebilirdi.

Beren Saat, birçok önemli projede yer alarak ekranlarda canlandırdığı karakterlerle ikon haline geldi. Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter rolüyle büyük bir çıkış yakalayan Saat, oyunculuğuyla sektörde aranan bir isim haline geldi. Türkiye'de ve yurtdışında birçok yapımda yer alarak kariyerini sürdürdü. Ünlü oyuncunun hayatı ve biyografisi hakkında detaylar aşağıda yer almaktadır.

Beren Saat Sette Kaza Mi

BEREN SAAT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NE MEZUNU?

Beren Saat, 1984 yılında Ankara'da doğdu. Babası Avni Saat, eski bir Gençlerbirliği kalecisiydi, annesi ise emekli öğretmendi. Saat'in, kendisinden beş yaş büyük bir abisi olan Cem'i bulunmaktadır. Çocukluk yıllarını Ankara'da geçiren Saat, üniversite eğitimine Başkent Üniversitesi'nde İşletme alanında devam etti.

Ancak üniversite eğitimini tamamlamak konusunda kararsız olan Saat, o dönem sevgilisi olan Efe Güray'ın teşvikiyle bir televizyon yarışmasına katılmaya karar verdi. Sevgilisinin desteğiyle Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katılan Beren Saat, yarışmayı ikinci olarak tamamladı ve hem oyunculuğu hem de güzelliğiyle dikkat çekti. Yarışmanın ardından ilk kez Tofita adlı şekerleme markası reklamında yer aldı. Bu sürecin ardından dizi ve film sektöründe önemli yapımlarda rol alacağı kariyerine başladı.

Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i  yeni sevgilisi kim? Herkes Doğa ile barıştı zannederken… Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i yeni sevgilisi kim? Herkes Doğa ile barıştı zannederken…

2004 yılında ilk kez ekranlara gelen Aşkımızda Ölüm Var dizisi, Beren Saat'in televizyon kariyerine başlangıç ​​yaptığı projelerden biriydi. Ardından Aşka Sürgün, Hatırla Sevgili, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Muhteşem Yüzyıl, Aşkı-Memnu gibi ünlü yapımlarda da önemli roller üstlendi. Daha sonra uluslararası projelerde de yer alarak kariyerine uluslararası alanda da devam etti.

Beren Saat Efe1

SEVGİLİSİ ÖLÜMÜ ONU DERİNDEN SARSTI

İlk aşkı olan Efe Güray'ı genç yaşta trafik kazasında kaybeden Beren Saat, hayatının belirleyici bir anını yaşadı. Henüz 19 yaşındayken yaşamını yitiren Efe Güray'ın ölümü, Saat'in yaşamında derin bir etki bıraktı. O dönemlerde oyunculuk konusunda belirsizlik yaşayan Beren Saat, 2004 yılında Efe Güray ile birlikte 'Okul' adlı filmi izlemeye gitmişti.

Sinem Kobal, Nehir Erdoğan, Burak Altay, Melisa Sözen ve Hamdi Alkan gibi ünlü oyuncuların rol aldığı filmde, Güldem karakterini canlandıran Nehir Erdoğan'ın performansı, Beren Saat üzerinde derin etkiler bıraktı.

Beren Saat Efe

Filmin hikayesinde, Güldem karakteri, şarkıcı olmayı hayal eder ancak yakın çevresinin Üniversite'de ciddi bir eğitim almasını ve meslek sahibi olmasını önermesiyle ikna edilir. Filmin bir sahnesinde Güldem'e yöneltilen "masanın başında olduğun her gün pişman olacaksın" sözünü duyan Beren Saat'e Efe Güray, "sen de pişman olacaksın" diyerek fısıldar.

Beren Saat Eşi̇ 1

Ancak bu dönemde, Beren Saat'in yaşamını derinden etkileyen bir trajedi yaşandı. Henüz 19 yaşındayken, Efe Güray adındaki sevgilisi 2004 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu acı olayın ardından derin üzüntü yaşayan Beren Saat, sık sık sosyal medya hesaplarından Efe Güray'a olan özlemini ve anılarını paylaştı.

Beren Saat Efe2

EFE ONUN EN BÜYÜK AŞKIYDI

Beren Saat daha önce bu acıyla ilgili şunları dile getirmişti:

“Efe benim yaşamımın en büyük aşkıydı... Onu trafik kazasında kaybettim. Morgda son bir kez görmek, ona dokunmak istedim. Son kez neden ona veda etmediğimi düşünebilirdim. Annem yanımda duruyordu. Engel olamadı. Orada morgda, sevdiğim adamı izlerken, 'birinci hayatım sona erdi, şimdi ikinci hayatım başlıyor. Artık başka bir insanım.’ dedim.”

Beren Saat 4

BEREN SAAT’İN ESKİ SEVGİLİSİ KİM?

Ünlü oyuncu Beren Saat, kariyerinde yer aldığı dizilerdeki partneri ile sık sık gündeme gelmiştir. Özellikle Hatırla Sevgili dizisindeki performansıyla dikkat çeken Beren Saat'in, dizideki partneri Cansel Erçin'le ilişkisi olduğu iddia edilmiş ancak bu iddialar doğrulanmamıştır. Aynı dönemlerde Okan Yalabık ile de adı anılan Saat ise bu ilişkiye dair doğrulama yapmamıştır.

Beren Saat Sevgilisi

BEREN SAAT KİMİNLE EVLİ, EŞİ KİM?

Beren Saat, kamera karşısında ilk kez el ele görüntülendiği isim olarak oyuncu Bülent İnal ile bilinir. Bülent İnal ile geçirdiği dönemde kameralardan kaçmak gibi bir düşüncesi olmayan Saat, medyanın ilgisine rağmen ilişkisini gizleme ihtiyacı duymamıştır.

Beren Saat Eşi̇

Daha sonraları Kenan Doğulu ile tanışan Beren Saat, bu ilişkiyi evlilikle taçlandırmıştır. Çift, 2014 yılında düzenlenen bir törenle evlenmiştir.