Arka Sokaklar dizisinin önemli karakterlerinden biri olan Mesut Komiser, dizinin 632. bölümünde veda etmişti. Ancak Cuma akşamları yayınlanan fenomen dizinin yeni bölümü, 26 Nisan Cuma akşamı ekranlara gelecek. Dizideki 672. bölümde Mesut Komiser'in diziye dönme hazırlığı içinde olduğunu gösteren bir fragman yayımlandı. Bu durum, diziyi takip eden izleyiciler arasında heyecan yarattı. Şevket Çoruh ise Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i olarak tanınıyor.

Arka Sokaklar'ın en yeni fragmanında, Arif Müdür, Rıza Baba ile makam aracı ve şoförü olmadan bir buluşma ayarlar. Bu durum, Rıza Baba'nın dikkatini çeker. Arif Müdür, olayın detaylarını açıklarken, MİT'ten bir bilgi aldıklarını ve İpsala Sınır Girişi Gümrük Kapısı'na son bir saat içinde takılan bir görüntü olduğunu belirtir. Görüntüdeki kişinin Mesut olup olmadığını sorgulayan Arif Müdür'e cevap alamaz. Bu bilgi üzerine Rıza Baba oldukça şaşkına döner.

Arka Sokaklar Mesut Komiser kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası, Üsküdar-Kadıköy hattında dolmuş şoförlüğü yaparken, annesi terziydi. Çocukluğunu İstanbul'un Maltepe ilçesinde geçirdi.

Şevket Çoruh hayatı ve biyografisi

Çoruh'un ailesi aslen Artvinlidir. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında Anaçlı köyünden İstanbul'a göç etmişlerdir. Çoruh'un doğduğu Muratlı köyü ise 1973'te sular altında kalmıştır. İlk ve orta öğrenimini Üsküdar'daki Taşmektep İlkokulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Kartal Anadolu Lisesi'nde aldı. Lise sonrası Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı.

Şevket Çoruh evli mi?

Çoruh, evlilik ve aile yaşamıyla da bilinir. Günay Karacaoğlu ile evlenmiş ve bir kız çocuğu sahibi olmuştur. Ancak daha sonra boşanan Çoruh, evliliklerinin bittiğini "Birbirimize artık aşık değiliz." şeklinde açıklamıştır.

Şevket Çoruh sinema kariyeri

Sanat kariyerine 1989 yılında başlayan Şevket Çoruh, Türk sineması ve tiyatrosunda önemli bir yere sahiptir. En çok Arka Sokaklar dizisindeki Mesut karakteriyle tanınır. Ayrıca sinema kariyerinde "Usta" (2008), "Eğreti Gelin" (2004), "Anlat İstanbul" (2004) ve "İnşaat" (2003) gibi filmlerde rol almıştır. Televizyon dizilerinde de başarılı performanslar sergilemiştir. Tiyatro kariyerinde ise Türkiye'de sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan "Caveman" (Mağara Adamı) adlı yapımda rol almıştır.

Şevket Çoruh Tiyatroya nasıl başladı?

2017 yılında 21 yıllık birikimlerini kullanarak İstanbul Kadıköy'de "Baba Sahne" adını verdiği bir tiyatro açmıştır. Açılışta İsmail Dümbüllü'nün fesini devralmıştır.

Şevket Çoruh annesi ve babası kimdir?

Şevket Çoruh, baba tarafından 93 Harbi sonrasında Ardanuç'un Anaçlı köyünden İstanbul'a göç eden ve günümüzde Ömerli Barajı'nın suları altında kalan Muratlı köyüne yerleşen Artvinli bir ailenin tek çocuğudur. Annesinin kökeni ise Sapancalı olup, Gürcü ve Laz kökenlerine sahiptir.

Selahaddin Eyyubi 24 bölüm fragman izle, yayınlandı mı? TRT1 Eyyubi yeni bölüm detayları Selahaddin Eyyubi 24 bölüm fragman izle, yayınlandı mı? TRT1 Eyyubi yeni bölüm detayları

Şevket Çoruh Arka Sokaklar’dan neden ayrıldı?

Uzun yıllar rol aldığı Arka Sokaklar dizisinden ayrılan Şevket Çoruh, Tetikçinin Oğlu dizisinde başrol oynamış ancak ekran macerası kısa sürmüştü. Son dönemde rol aldığı Korkma Ben Yanındayım dizisi için de final kararı alındı.