Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim yılında öğrencilere yönelik ikinci ara tatilin tarihlerini duyurdu. Öğrenciler ve veliler ara tatil tarihlerini merakla beklerken, MEB tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

2024 Nisan Ara Tatili Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, 2024 Nisan ara tatili 8 Nisan Cuma günü başlayacak ve 12 Nisan Salı günü sona erecek. Bu tatil, öğrencilere ve öğretmenlere 5 günlük bir ara vererek dinlenme ve tatil yapma fırsatı sunacak.

Ara Tatil ve Ramazan Bayramı

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı kim oldu, yeni atanan isim kim? Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı kim oldu, yeni atanan isim kim?

Önemli bir detay ise, 2024 Nisan ara tatilinin Ramazan Bayramı'na denk gelmesidir. Ramazan Bayramı, 10-11-12 Nisan 2024 tarihlerinde kutlanacak. Bu durumda, öğrenciler için ara tatil aynı zamanda bayram tatili olarak da değerlendirilebilecek.

Ara Tatil Kaç Gün Sürecek?

Ara tatil, hafta sonu tatilleriyle birleştirildiğinde toplamda 9 gün sürecek. Bu süreçte öğrenciler, okul stresinden uzaklaşıp dinlenme ve keyifli vakit geçirme imkanı bulacaklar.

Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

2024 yaz tatili, 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak. Bu tarihten itibaren öğrenciler, yaklaşık 3 ay boyunca yaz tatilinin tadını çıkaracaklar. Yaz tatili süresince öğrenciler, dinlenmenin yanı sıra sosyal aktivitelere katılma, yeni hobiler edinme ve kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.