Turistik amaçlı ilk konaklama tesisiyle başlayan turizm hikayesiyle Antalya, bugün 418'i 5 yıldızlı, 218'i 4 yıldızlı olmak üzere toplam 812 otel ve 5 ve 4 yıldız konseptinde 46 tatil köyü ile turistleri ağırlıyor. Kentteki yatak kapasitesi 450 bin 138'i 5 ve 4 yıldızlı olmak üzere 648 bin 285'e ulaşmış durumda.

ANTALYA'DA TURİZM SEZONU

Antalya Valisi Hulusi Şahin, turizmde bu yıl sezonun erken başladığını belirtiyor. Geçen yıl 23 milyon turistin ziyaret ettiği Antalya, bu yıl da yaklaşık yüzde 15 artışla yeni bir rekora koşuyor. Şahin, bu yıl en fazla Avrupalı turistin geldiğini vurgulayarak, Alman turistlerin birinci sırada olduğunu söylüyor. Ayrıca İngilizler ve Polonyalıların da önceki yıla göre artış gösterdiğini belirtiyor.

TURİZM POTANSİYELİ VE HEDEFLER

Antalya, 650 bin civarında turistik yatak kapasitesine sahip, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri konumunda. Vali Şahin, 2023 yılında yabancı turist sayısının 17 milyonu geçmesinin hedeflendiğini ve kentteki turizm tesislerinin buna hazır olduğunu söylüyor. Şahin, Antalya'nın sahip olduğu 5 yıldızlı otellerin kalitesi ve zengin aktiviteleriyle öne çıktığını belirtiyor.

TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK VE KALİTE

Antalya'daki otellerin kaliteli hizmet noktasında çok iyi konumda olduğunu belirten Vali Şahin, turistlere lüks ve temiz otellerde konaklama imkanı sunduklarını ifade ediyor. Ayrıca otellerin farklı temalara yönelik olarak hizmet verdiğini belirten Şahin, spor turizmi, golf otelleri ve bisiklet dostu oteller gibi çeşitli konseptlerle konuklarına farklı deneyimler sunulduğunu vurguluyor.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR

Antalya'nın sahip olduğu mavi bayrak sayısına göre dünyada üçüncü ülke olduğunu belirten Şahin, Türkiye'deki 550 civarındaki mavi bayraklı plajın yaklaşık yarısının Antalya'da bulunduğunu söylüyor. Bu da Antalya'nın temiz ve güvenli plajlarıyla turistlerin tercih ettiği bir destinasyon olduğunu gösteriyor.