Anneler Günü, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanır. 2024 yılında Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler Günü geleneği, Antik Yunan mitolojisindeki birçok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea'ya adanmış ilkbahar festivalleriyle başlar. Antik Romalılar da bu festivalleri, İsa'nın doğumundan yaklaşık 250 yıl önce ana tanrıça Kibele'ye ithaf ederek kutlarlardı.

Modern Anneler Günü kutlamalarının kökeni ise Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanmaktadır. Anna Jarvis'in 1908 yılında kendi annesi için başlattığı anma günü, 1914 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından resmi olarak kabul edildi ve ülke çapında genişledi.

Anneler Günü, dünya genelinde farklı günlerde kutlanabilir ancak en yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır. Bu özel gün, annelerin sevgi, fedakarlık ve özverilerini kutlamak ve takdir etmek için bir fırsat olarak görülmektedir.

ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARI

Anneler Günü, genellikle anneleri onurlandırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanır. Bu etkinlikler arasında annelere hediye almak, çiçek göndermek, ailece bir araya gelmek, özel yemekler yapmak veya dışarıda yemek yemek gibi aktiviteler yer alabilir.

Gaziantep elektrik kesintisi 17 Mayıs ilçeler, elektrik gelecek mi, ne zaman? Gaziantep elektrik kesintisi 17 Mayıs ilçeler, elektrik gelecek mi, ne zaman?

Anneler Günü, annelere olan sevgi ve minnettarlığın ifade edildiği anlamlı bir gündür ve her yıl büyük bir heyecanla kutlanmaktadır.