Eskiler, "Bu kış komünizm gelecek" der dururmuş. Sadece dururmuş ve sadece dermiş… Bir de ”Komünizm ya gelirse!” diye korkarmış eskiler… Eskiler!

Ah ah, nerede o eski kışlar..?! Gözünü seveyim eski kış korkularının..!

Ya şimdi? Şimdiki kış korkusu bi acaip be arkadaş..  

"Bu kış kim bilir hangi salgın gelecek; elektrik, su ve doğalgaz kaç lira gelecek..” şeklindeki kronik korkularımız fena!

Sizleri bilmem ama beni mahvediyor bu korkular.. Gelececeği varsa göreceği bir şey de yok ki bu yeni korkularımızın!

Siz virüsten ve mikroplardan korkmayın. Biz milletçe nice nice mikroplarla uğraştık, nicelerinin üstesinden geldik; bu illetlerle mi başa çıkamayacağız!? Fakat, faturalara yansıtılan zam korkularına bir diyeceğim yoktur!

Şimdiye kadar adına ‘grip’ dedikleri virüs, her yıl isim değiştirerek hayatımıza nasıl giriyor, gördünüz işte!

Bakınız, lütfen dikkat buyurunuz; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, ne diyor:

“Gribin her yıl kış aylarında salgınlarla ortaya çıkan bir hastalık olduğu doğrudur ve her yıl grip salgını olacaktır. Bu, Allah' ın emri olan yıllık olağan salgınlarda, herkesin gribe yakalanması, hastalanması, yatak döşek yatması gerekmez.!!”

Haa, “Allah’ın emri” dedi, dur orada! Profesör dedi..! Profesör…

Şimdiye kadar insanlarda hastalık yapmamış olan, dolayısıyla insanların bağışıklığının olmadığı yeni bir grip virüsünün ortaya çıkması olayını  “Pandemi” adıyla çerçeveliyor bilim insanları… Bir de Allah’ın emriyle açıklıyor bazıları! Şimdi, bu fantastik, kurgusal, uyduruk ve de buyduruk ‘pandemi’ olayının 2024 veya 2025 versiyonu nasıl olursa olsun, asla sürpriz olmayacak.

Allah’ın emri demek ki..!