Son dakika haberine göre, AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli aylıklarına ilişkin seçim sonrasındasını işaretlediğini ve Meclis'in Nisan ayında kullanıldığını açıkladı. Akbaşoğlu, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik kadınların devam ettiğini belirtti.

İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı! İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı!

SGK Uzmanı Emin Yılmaz da emeklilerin maaşlarına ve bayram ikramiyelerine ilişkin beklentileri değerlendirdi. Yılmaz, geçmiş dönemlerde enflasyonun üzerinde refah payı eklentisiyle emeklilere zam artışını ifade etti. Ancak zaman yapılması için Meclis bölümlerinin hazırlanması ve Nisan ayına kadar Meclis'in tatilde genişlediğini belirtti. Dolayısıyla zam oranlarının düşük olduğu ve ikramiyelerin bayramdan bir hafta önceden verildiği aktarıldı. İkramiyelerin geçmişte değişiklik gösterebileceğini ve Kurban Bayramı'nda artma ihtimalinin olabileceğini ifade etti.

Beklentiler uyarınca, emeklilerin maaşlarına ve bayram ikramiyelerine ek zam yapılıp yapılmayacağı konusu, Meclis'in Nisan ayında parlamanın başlamasıyla netlik kazanacağı gibi görünüyor.